Lumo Energia hakeutui konkurssiin

Sähkömarkkinoiden myllerryksestä kärsinyt Lumo Energia lopetti toimintansa syyskuussa.

Lumo Energian entiset asiakkaat voivat hakea korvauksia konkurssipesästä.

8.11. 14:59

Toimintansa lopettanut sähköyhtiö Lumo Energia on jättänyt konkurssi­hakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen maanantaina, ilmenee Suomen Asiakastiedon konkurssiasioiden listalta.

Sähköyhtiö kertoi jo lokakuussa aikomuksestaan jättää konkurssihakemus. Konkurssihakemuksen jättämisen jälkeen yhtiön entiset asiakkaat voivat hakea korvauksia konkurssipesästä.

Lue lisää: Sähköyhtiö Lumo kaatui, ja nyt osa sen asiakkaista jää ilman uutta sopimusta – Toimi näin, jos sähkö­yhtiösi kaatuu

Lumo Energia joutui lopettamaan sähkönjakelun syyskuun alussa sähkömarkkinoiden hankalan tilanteen seurauksena, ja noin 8 000 määräaikaisen sopimuksen solminutta asiakasta joutui etsimään uutta sähköyhtiötä. Kuluttaja- ja kilpailuvirasto (KKV) kertoi tuolloin, että yhtiöltä voi hakea korvauksia sopimusten purkamisen vuoksi.

Lokakuussa Lumo Energian ja kuluttaja-asiamiehen väliset neuvottelut päättyivät umpikujaan. Lumo katkaisi neuvottelut asiamiehen pyydettyä lisätietoja yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Tuolloin Lumo Energia oli ehdottanut entisille asiakkailleen 3,7 miljoonan euron korvauspakettia. Sillä olisi korvattu kaikille yhtiön asiakkaille menetykset, jotka syntyivät heidän määräaikaisten sähkösopimustensa ennenaikaisesta päättymisestä.

Ehtona oli, että kuluttajat luopuisivat kaikista muista korvausvaatimuksistaan. Kuluttaja-asiamies ei tuolloin voinut arvioida ilman tarkempia tietoja, olisiko korvaus kuluttajille kohtuullinen.