Kryptopörssi Binance ostaa likviditeettikriisiin ajautuneen FTX:n liiketoimet USA:n ulkopuolella

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet yrityskaupasta aiesopimuksen, yhtiöiden perustajat kertoivat Twitterissä.

Kryptopörssi Binance pelastaa likviditeettikriisiin ajautuneen FTX:n.

8.11. 22:15

Maailman suurin virtuaalivaluuttapörssi Binance aikoo ostaa talousvaikeuksissa olevan kilpailijansa FTX:n liiketoiminnan Yhdysvaltojen ulkopuolella eli FTX.comin.

Asiasta ilmoitti Binancen perustaja ja toimitusjohtaja Changpeng Zhao Twitter-viestissään.

Zhaon twiitin mukaan yhtiöt ovat allekirjoittaneet yrityskaupasta aiesopimuksen FTX:n merkittävän likviditeettikriisin takia.

Yhtiöt aikovat tehdä yrityskaupasta due diligence -kartoituksen lähipäivinä. Sen tarkemmin aiesopimuksen ehtoja ei kerrottu julkisuuteen.

FTX:n perustaja ja toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried vahvisti yrityskaupan omassa twiitissään kertomalla, että yhtiöt ovat sopineet ”strategisesta liiketoimesta”. Hän kertoi, että kaupan ulkopuolella ovat FTX:n Yhdysvaltojen-toiminnot.

Lue lisää: Kryptovaluuttasijoituksiin iski paniikki. Sen ansiosta miljardööri Sam Bankman-Fried valtaa markkinoita. ”Äärettömän fiksu ja ovela tyyppi.”

FTX on kärsinyt eräänlaisesta talletuspaosta, koska sen käyttäjät ovat vetäneet rahojaan pois FTX:n palveluista kiihtyvällä tahdilla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan yhtiö on ollut paineessa sen jälkeen, kun Binance ilmoitti viikonloppuna myyvänsä FTX:n oman FTT-nimisen niin sanotun poletin omistukset.

Bankman-Fried kertoi twiitissään, että yhtiöt tekevät yhteistyötä selvittääkseen nostojen ”ruuhkan” ja että kaikki varat katetaan täysimääräisesti.

FTX:n likviditeettikriisi on tuorein kriisi virtuaalivaluuttamarkkinoilla. Aiemmin tänä vuonna vakaana pidetty niin sanottu vakaavaluutta TerraUSD ja sen poletti Luna romahtivat.

Kanadalaiskiinalainen Zhao perusti Binancen vuonna 2017 Kiinassa. Nykyisin yhtiön liiketoiminta on hajautettu Bahrainiin, Dubaihin, Pariisiin ja Caymansaarille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan