Nosteessa ollut Tuffi Films joutui saneeraukseen, uuden elokuvan tuotot jäivät odotuksista

Tuffi Filmsin tekijät ja tuotannot ovat saaneet kiitosta, mutta tuotantoyhtiö on ajautunut talousvaikeuksiin. Yhtiöstä kerrotaan, että ainakin Eevan lahja -elokuva pyritään saamaan valmiiksi.

Tuffi Filmsin tuottamiin elokuviin kuuluu vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Tottumiskysymys. Kuva elokuvasta.

10.11. 11:51 | Päivitetty 10.11. 15:16

Tuotanto- ja levitysyhtiö Tuffi Films on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Helsingin käräjäoikeus on tällä viikolla tehnyt päätöksen yrityssaneerauksen aloittamisesta.

Suomen Asiakastiedon mukaan yritys jätti saneeraus­hakemuksen käräjäoikeuteen lokakuun lopussa. Yrityssaneerauksessa pyritään velkajärjestelyllä parantamaan yrityksen toimintaa vaihtoehtona konkurssille.

Vuonna 2010 perustettu Tuffi Films ja sen tuotannot ovat saaneet positiivista huomiota ja palkintoja. Ennen pandemiaa tuotantoyhtiön tarina oli nousujohteinen.

Yhtiön tuotantoihin kuuluvat vuonna 2014 Oscar-ehdokkaaksi noussut lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa?, vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Tottumiskysymys ja Seurapeli vuodelta 2020.

Koronapandemia vaikutti isosti elokuvantekijöihin. Tuffin omistajiin kuuluvien Venla Hellstedtin ja Elli Toivoniemen tuottama koko perheen fantasiaelokuva Sihja – kapinaa ilmassa tuli lukuisten siirtojen jälkeen ensi-iltaan tänä syksynä.

Alun perin ensi-illan oli määrä olla tammikuussa 2021. Elokuva on Tuffi Films -yhtiön kallein ja kolmen miljoonan euron budjetiltaan suurin suomalainen perhe-elokuva.

Hellstedt kertoo HS:lle, että yrityksen haasteiden taustalla ovat koronarajoitusten vaikutukset alalle sekä kansainvälisen rahoituksen epävarmuus. Monesti lykätty Sihja-elokuva ei saavuttanut sille asetettuja tuotto-odotuksia.

Hellstedtin mukaan seuraava askel on se, että oikeudelle laaditaan ehdotus saneerausohjelmasta. Tavoitteena on, että tuotantotoiminta jatkuu.

”Meillä on selviytymisstrategia ja pyrimme siihen, että tuotantoja tehdään jatkossakin”, Hellstedt sanoo.

Tuffi Filmsillä on useita tekeillä olevia projekteja. Esimerkiksi Eevan lahja -elokuvan tekeminen keskeytyi juuri ennen kuvausten alkua.

”Strategian osana on, että saisimme sen elokuvan tehtyä.”

Hellstedt ei halua kommentoida muiden yhtiön tekeillä olevien tuotantojen tulevaisuutta.

Elli Toivoniemi omistaa Tuffi Filmisistä suurimman yksittäisen, 24 prosentin osuuden vuonna vuonna 2020 päivitetyn ilmoituksen mukaan. Loput omistavat tasasuhteessa Hellstedtin lisäksi Kirsikka Saari, Jenni Toivoniemi ja Selma Vilhunen.

Tuffi Films teki viime vuonna 816 000 euroa liikevaihtoa, kun edellisvuonna liikevaihto oli kasvanut jo 1,6 miljoonaan euroon. Liiketulos oli viime vuonna 95 000 euroa miinuksella, kun muutamana aiempana vuonna liiketulos on ollut plussalla.