Asiakkaiden varoja hävinnyt, toimitus­­johtaja erosi

FTX kertoi perjantaina hakeutuneensa Chapter 11 -konkurssimenettelyyn, jossa se voi järjestellä velkojaan ja liiketoimintaansa uudelleen.

Kryptopörssiyhtiö FTX on uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan hävittänyt yli miljardin dollarin edestä asiakkaiden varoja.

12.11. 8:28 | Päivitetty 12.11. 9:14

Kryptopörssi FTX:n taloudellisesta ahdingosta on uutistoimisto Reutersin mukaan tihkunut uusia tietoja.

Reutersille puhuneet lähteet paljastavat, että yhtiön hallinnoimia asiakkaiden varoja on hävinnyt vähintään miljardin dollarin edestä. FTX:n silloisen toimitusjohtajan Samuel Bankman-Friedin kerrotaan siirtäneen kymmenen miljardin dollarin edestä asiakkaiden varoja FTX:ään liitoksissa olevalle Alameda Research -sijoitusyhtiölle.

Suuri osa tästä kymmenestä miljardista on nyt lähteiden mukaan tiellä tietämättömillä. Lähteiden mukaan varoja on hävinnyt 1,7 miljardista jopa kahteen miljardiin.

Lauantaiaamuna Suomen aikaa FTX:n edustaja myönsivät Coindeskin mukaan myös, että yhtiöön on kohdistunut hakkerointi. Telegram-palvelussa julkaistussa viestissään edustajat kehottivat asiakkaita poistamaan kaikki FTX:n sovellukset ja välttämään sen verkkosivuja.

Bankman-Fried puolestaan ilmoitti eroavansa toimitusjohtajan pestistään.

FTX kertoi perjantaina hakeutuneensa Yhdysvalloissa Chapter 11 -konkurssi­menettelyyn, jossa se voi järjestellä velkojaan ja liiketoimintaansa uudelleen. Samaiseen menettelyyn on hakeutunut myös noin 130 yhtiötä FTX-ryhmästä, mukaan lukien Bankman-Friedin sijoitusyhtiö Alameda.

Kryptovaluuttamaailmassa on puhuttu jo aiemmin FTX:n vaikeuksista. Muun muassa Coindesk kertoi, että Bankman-Fried rakensi yhtiötään heikoille perustuksille. Hän muun muassa otti velkaa FTX:n omaa FTT-kryptovaluuttaa vastaan.

FTX:n turmio on Reutersin mukaan yksi merkittävimmistä ja näkyvimmistä kryptovaluuttateollisuuden romahduksista.