Cargotec luopuu MacGregorista, myymisen ajankohdan arviointia jatketaan

Cargotec on saanut päätökseen laivojen lastinkäsittelyn liiketoimintayksikkö strategisten vaihtoehtojen arvioinnin.

Lastinkäsittelylaitevalmistaja Cargotecin Kalmar-liiketoiminta-alueen toimittamia satamalaitteita Dublinin satamassa Irlannissa.

14.11. 11:21

Lastin- ja kuormankäsittelylaitteita valmistaja Cargotec aikoo myydä laivojen lastinkäsittelyn liiketoimintayksikkö MacGregorin, mutta ei vielä.

Cargotec tiedotti maanantaina saaneensa päätökseen MacGregorin strategisten vaihtoehtojen arvioinnin. Yhtiö käynnisti arvioinnin maaliskuussa sen jälkeen, kun yhtiön fuusio Konecranesin kanssa kariutui.

Arvioinnin tuloksena Cargotecin hallitus on päätynyt siihen, että MacGregor ei tulevaisuudessa kuulu Cargotecin liiketoimintaan. Cargotec keskittyy jatkossa kahteen muuhun liiketoimintaansa eli ajoneuvojen nostureiden Hiabiin ja satamien kontinkäsittelylaitteiden Kalmariin.

Cargotecin mukaan arvioinnista selvisi, että kiinnostus MacGregoria kohtaan on ”huomattavaa”.

Liiketoiminnasta luopumisen ajoitus ei kuitenkaan ole yhtiön mukaan tällä hetkellä ”optimaalinen” arvonluonnin näkökulmasta. Tämä johtuu rahoitusmarkkinoilla vallitsevasta epävarmuudesta ja MacGregorin kannattavuuskäänteen aikaisesta vaiheesta.

Cargotec on siksi päättänyt, ettei se juuri nyt aloita liiketoiminnan aktiivista myyntiprosessia. Yhtiön hallitus jatkaa liiketoiminnasta luopumisen ajankohdan arvioimista, Cargotec kertoo.

Cargotec solmi heinäkuussa kiinalaisen Rainbow Industriesin (RIC) kanssa sopimuksen, jonka mukaan Kalmarin raskaiden nostureiden immateriaalioikeudet ja niihin liittyviä omaisuuseriä siirtyvät RIC:lle.

Cargotec kertoi vetäytymisaikeesta raskaiden nosturin valmistuksesta maaliskuussa samaan aikaan, kun sen tiedotti MacGregorin arvioinnista.

MacGregor-päätöksellä ei ole vaikutusta Cargotecin näkymiin. Yhtiö arvioi yhä, että sen tämän vuoden vertailukelpoinen liikevoitto paranee 88–118 miljoonaa euroa viime vuoden 232 miljoonasta eurosta.

Cargotec odottaa, että MacGregorin liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto paranee ensi vuonna tästä vuodesta.

MacGregorin liikevaihto oli 403 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketappio viisi miljoonaa euroa tammi–syyskuussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan