Sammon osakkeen kaupan­käynti Tukholmassa alkaa ensi viikolla

Sammon osake on nykyisin listattuna vain Helsingin pörssiin.

Pörssioperaattori Nasdaqin yllläpitämän Tukholman pörssin sisäänkäynti

15.11. 11:16

Vakuutuskonserni Sampo kertoo saaneensa hyväksynnät osakkeensa rinnakkaislistaukselle Tukholman pörssiin.

Yhtiö arvioi, että osakkeen kaupankäynti Tukholmassa alkaa ensi viikon tiistaina 22. marraskuuta. Sammon osake on nykyisin listattuna vain Helsingin pörssiin.

Rinnakkaislistaus toteutetaan ruotsalaisilla SDR-talletustodistuksilla, joiden säilytyspankiksi on valittu ruotsalainen SEB. Pankki tarjoaa Sammon SDR-talletustodistuksille myös markkinatakauksen ja likviditeettipalveluja.

Sampo toivoo, että Tukholman-listaus kasvattaa sen osakkeiden kysyntää ja kaupankäyntivolyymejä. Siten se hyödyttää kaikkia osakkeenomistajia. Sammon mukaan Tukholmassa ei ole tällä hetkellä listattuna yhtään vakuutusyhtiötä.

Lue lisää: Sampo aikoo listautua myös Tukholman pörssiin, Wahlroos: ”Pääkonttori säilyy Suomessa, koska meillä on aivan valtava piensijoittajien joukko”

Tukholman pörssissä Sammon A-osakkeiden omistajat voivat muuntaa Sammon A-osakkeensa SDR-talletustodistuksiksi ja Sammon SDR-talletustodistuksien haltijat voivat muuntaa talletustodistuksensa Sammon A-osakkeiksi.

Sampo maksaa Sammon A-osakkeiden talletustodistuksiksi muuntamiseen liittyvät kulut 14 vuorokauden ajan ensimmäisestä kaupankäyntipäivän alkamisesta Tukholman pörssistä.

Sampo ei kerää uutta pääomaa eikä laske liikkeeseen uusia osakkeita rinnakkaislistausprosessissa.

Rinnakkaislistaus ei edellytä toimenpiteitä Sammon nykyisiltä suomalaisilta osakkeenomistajilta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan