Sivusto: Elon Muskia varoitettiin Twitter-varmennuksen muutoksen johtavan kaaokseen, miljardööri ei kuunnellut

Platformer-teknologiasivuston mukaan Muskille laaditussa muistiossa ennustettiin ”aavemaisella tarkkuudella” sotku, joka seurasi muutoksista Blue-merkin käyttöön.

Viestipalveluun Twitteriiin ilmestyi Jeesuksen varmennettu tili viime viikolla.

15.11. 16:10

Sosiaalisen median yhtiö Twitterin työntekijät varoittivat yhtiön haltuun ottanutta miljardööriä Elon Muskia vaikutuksista, joita muutokset Twitterin siniseen Blue-varmennusmerkkiin ja varmennusprosessin voisivat aiheuttaa, kertoo amerikkalainen teknologiasivusto Platformer.

Sivusto perustaa uutisensa haltuunsa saamaan Twitterin sisäiseen asiakirjaan.

Sivusto kertoo, että Twitterin ”luottamus ja turvallisuus ”-tiimi oli valmistellut Muskille seitsemän sivuisen muistion varmennuksen muutoksista. Muistion tarkoituksena oli auttaa Muskia välttämään kaikkein ilmeisimmät ja haitallisimmat varmennusprosessin muutosten seuraukset.

Platformerin mukaan muistiossa ennustettiin ”aavemaisella tarkkuudella” sotku, joka seurasi Muskin ideoimista muutoksista.

Twitterin sinisen varmennusmerkin tarkoituksena on erottaa oikeat tilit mahdollisista valetileistä. Yhtiö ilmoitti Muskin aloitteesta alkavansa rahastamaan kahdeksan dollaria kuukaudessa tästä sinisestä merkistä, mikä aiheutti Twitterin käyttäjissä ja mainostajissa kritiikkiä ja hämmennystä.

Muutos on Muskin ideoita Twitterin uudistamiseksi. Hän sai yrityskauppansa Twitterin ostamiseksi päätökseen lokakuun lopussa.

Suurimmaksi riskiksi muistiossa nostetaan se, että ”motivoituneet huijarit” voivat olla valmiita maksamaan saadakseen sinisen varmennusmerkin.

Toiseksi suureksi riskiksi muistio nostaa vale- ja parodiatilit, jotka esiintyvät maailman johtajina, mainostajina ja muina julkisuuden henkilöitä.

Muistio myös varoitti, että muutokset julkisuuden henkilöiden siniseen varmennusmerkkiin ja sen muuttuminen maksulliseksi voivat johtaa heidän poistumiseen Twitteristä ja aiheuttaa sekaannusta.

”Luottamus ja turvallisuus ”-tiimi sai läpi jotain muutoksia Muskin muutosideoihin. Muistion seurauksena Twitter suunnitteli ottavansa käyttöön uuden harmaan värisen merkin, joka kertoisi tilin olevan ”virallinen”.

Twitterin tuotejohtaja Esther Crawford esitteli tätä harmaata varmennusmerkkiä julkisuudessa viime viikon tiistaina. Elon Musk kuitenkin ”tappoi” projektin jo keskiviikkona, kun varmennusmuutokset aiheuttivat hämmennystä Twitterin käyttäjissä.

Viime perjantaina Twitter ilmoitti keskeyttävänsä kuukausimaksullisen sinisen varmennus­merkin myymisen.

Myynnin keskeytyksen kerrottiin johtuvan Twitteriin ilmestyneistä monista parodiatileistä, jotka esiintyvät yrityksinä ja julkisuuden henkilöinä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan