Näpistykset vievät kaupoilta satoja miljoonia vuosittain – Ala ehdottaa häiriköille lähestymis­kieltoa

Järjestöt vetoavat asiakkaiden, työntekijöiden ja yritysten turvallisuuteen ja toivovat Suomeen vastaavanlaista yrityslähestymiskieltoa kuin Ruotsissa.

Ruotsissa on ollut yrityslähestymiskielto voimassa viime vuoden maaliskuusta ja tulokset ovat lupaavia.

16.11. 17:10

Suomessa yritysten tulisi voida hakea lähestymiskieltoa jatkuvasti häiriötä aiheuttaville ihmisille, esittävät Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät.

Järjestöt vetoavat asiakkaiden, työntekijöiden ja yritysten turvallisuuteen ja toivovat Suomeen vastaavanlaista yrityslähestymiskieltoa kuin Ruotsissa. Tiedotteen mukaan Ruotsissa on ollut yrityslähestymiskielto voimassa viime vuoden maaliskuusta ja tulokset ovat lupaavia.

Järjestöt ehdottavat, että yritys voisi hakea lähestymiskieltoa samaan tapaan kuin yksityishenkilöt. Kiellon määräämisen edellytykset määriteltäisiin laissa. ”Pääsykiellon” määräisi käräjäoikeus ja oikeuskäsittelyn ajaksi tarvittaessa poliisiviranomainen. Kiellon rikkomisesta saisi asianmukaisen rangaistuksen.

Tiedotteen mukaan myymälävarkaudet ja näpistykset aiheuttavat kaupan toimialalle vuosittain satojen miljoonien eurojen kustannukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan