Finnair vähentää noin 150 työpaikkaa, joista 90 Suomessa

Yhtiön mukaan muutosneuvotteluihin johti Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttunut toimintaympäristö.

Finnairin matkustajakoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä 3. syyskuuta 2021.

21.11. 12:25

Lentoyhtiö Finnair vähentää 90 työpaikkaa Suomessa ja 57 työpaikkaa ulkomailla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Finnair sai maanantaina päätökseen lokakuussa aloittamansa muutosneuvottelut. Muutosneuvottelujen syyksi kerrotaan ”Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttunut toimintaympäristö”.

Henkilöstövähennykset toteutetaan vuoden 2023 helmikuun loppuun mennessä. Osalle työntekijöistä on mahdollista tarjota toista tehtävä Finnairissa.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilö­tehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää.

”Finnairilaiset ovat sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat monella tapaa joutuneet jo venymään ensin pandemian vuoksi ja nyt Venäjän aloittaman sodan vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että joudumme tekemään tämänkaltaisia raskaita, mutta välttämättömiä ratkaisuja, kun tavoittelemme kannattavuutemme palauttamista”, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan