Slush peruu miljoonan euron palkinnon startupille Venäjä-kytköksien vuoksi

Venäjään kytköksissä olevan kasvuyrityksen palkitseminen aiheutti närää. Slush perui palkinnon eli miljoonasijoituksen.

Kasvuyritystapahtuma Slush järjestettiin viime viikolla Helsingissä.

21.11. 13:55 | Päivitetty 21.11. 15:31

Kasvuyritystapahtuma Slush peruu brittiläiselle Immigram-kasvuyritykselle viime viikolla annetun Slush 100 -yritysesittely­kilpailun pääpalkinnon eli miljoonan euron pääomasijoituksen.

Taustalla on yrityksen sosiaalisessa mediassa saama kritiikki. Pian palkinnon julkistamisen jälkeen kriitikot alkoivat sosiaalisessa mediassa kertoa, että yrityksen toiminta keskittyy nimenomaan Venäjältä pakenevien asiantuntijoiden auttamiseen ja yrityksen toiminta on muutenkin vahvasti kytköksissä Venäjään.

Lue lisää: Venäläisten asian­tuntijoiden pakoa auttavan startupin Slush-palkinto herättää arvostelua

”Saatuamme uusia tietoja Slush 100 -yritysesittely­kilpailun voittajan Venäjän-toiminnan laajuudesta Slush on päättänyt perua heidän voittonsa”, Slush kertoo Twitterissä.

Twiitin mukaan Slushin järjestäjät ovat pahoillaan ”laiminlyönnin vuoksi”.

”Meidän olisi pitänyt arvioida kaikkien osallistujien toimintaa tarkemmin, ennen kuin annoimme heidän osallistua kilpailuun.”

Immigram on luonut alustan, joka helpottaa Britanniaan töihin haluavien prosessia erityis­asiantuntijoille suunnatun työviisumin saamiseksi.

Immigram on kahden vuosia sitten Britanniaan muuttaneen venäläisyrittäjän Anastasia Miroljubovan ja Mikhail Sharonovin perustama.

Slush 100 -palkinnon saajan valitsevat sijoituksen tekevät pääomasijoittajat Accel, General Catalyst, Lightspeed, NEA, ja Northzone.

Slush on pyytänyt näitä pääomasijoittajia perumaan sijoituksensa. Slushin mukaan miljoonasijoitusta ei ehditty saattaa vielä loppuun.

Oikaisu 21.11.2022 kello 14.56: Artikkelissa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että miljoonasijoituksen periminen takaisin on aloitettu. Tosiasiassa sijoitusta ei ole vielä ehditty saattaa loppuun.