Euroopan parlamentti kannattaa 18 miljardin euron lainan antamista Ukrainalle

Lainalla on tarkoitus tukea muun muassa Ukrainan keskeisiä julkisia palveluja, kuten kouluja, sairaaloita ja maan sisäisille pakolaisille tarkoitettua majoitusta.

Paikalliset kävelivät pommituksissa vaurioituneiden kerrostalojen ohi Vyšhorodissa Kiovan lähellä torstaina.

24.11. 16:03

Euroopan parlamentti kannattaa 18 miljardin euron lainapaketin myöntämistä Ukrainalle. Tiedotteen mukaan lainan tarkoituksena on vahvistaa Ukrainan julkisia instituutioita sekä valmistella maan jälleenrakennusta ja tietä EU-jäsenmaaksi.

Lainalla on tarkoitus tukea muun muassa Ukrainan keskeisiä julkisia palveluja, kuten kouluja, sairaaloita ja maan sisäisille pakolaisille tarkoitettua majoitusta. Lisäksi lainalla pyritään vahvistamaan makrotalouden vakautta ja kunnostamaan Venäjän tuhoamaa infrastruktuuria.

Parlamentti arvioi 18 miljardin euron kattavan noin puolet Ukrainan arvioidusta 3–4 miljardin euron kuukausirahoituksesta vuonna 2023.

Lainamuotoinen apu on tarkoitus rahoittaa unionin ottamalla lainalla niin, että siinä hyödynnetään EU:n omien varojen enimmäismäärän ja monivuotisen rahoituskehyksen välistä liikkumavaraa.

Paketin hyväksymiseksi tarvitaan unionin jäsenmaiden kanta. EU-komission tavoite on, että se hyväksyttäisiin mahdollisesti jo 6. joulukuuta talous- ja rahoitusasioiden neuvostossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan