Mersuihin uusi ominaisuus: Maksa 1 200 dollaria ja auto kiihtyy aiempaa nopeammin

Mercedez-Benzin sähköauto kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa jopa sekunnin nopeammin, jos autonomistaja ostaa siihen yhtiön kauppaaman päivityksen.

Mercedes-Benzin EQE 350-mallin saa kiihtymään aiempaa nopeammin rahaa vastaan.

25.11. 10:57 | Päivitetty 25.11. 12:42

Saksalainen autojätti Mercedez-Benz tarjoaa mahdollisuutta sähköautojensa sähäköittämiseen rahaa vastaan.

Mersun sähköauto kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa jopa sekunnin nopeammin, jos autonomistaja ostaa siihen yhtiön kauppaaman päivityksen.

Päivitys maksaa 1200 dollaria vuodessa. Päivitys on The Drive -sivuston mukaan tarjolla ainakin Mercedeksen EQE350- ja EQS450-malleihin.

EQE on Mersun E-sarjan sähkövastine. Kyse on niin sanotusta luksusluokan autosta. Esimerkiksi HS:n syyskuussa koeajama EQE 350+ maksaa perusvarusteilla alkaen 80 000 euroa. EQE kykenee sähköautoksi todella pitkiin toimintamatkoihin.

Päivityksen jälkeen EQE 350 kiihtyy The Driven mukaan sadan kilometrin tuntivauhtiin 5,1 sekunnissa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan kiihtyvyyttä nopeuttava ominaisuus on jo nyt olemassa EQE-mallin autoissa. 1200 dollarin maksulla autonomistaja voi ottaa ominaisuuden käyttöön.

Mersun tuore päivitysmahdollisuus on osa viime aikoina yleistynyttä trendiä, jossa autoihin yritetään kaupata lisäosia rahaa vastaan.

Kyseinen ominaisuus on toistaiseksi käytössä vain Yhdysvaltain markkinoilla. Se liittyy Vehon lehdistöpäällikkö Pekka Kosken mukaan Mercedes me storesta ostettaviin lisäpalveluihin.

"Toistaiseksi emme ole tietoisia tämän kaltaisen lisäpalvelun tuomisesta Euroopan markkinoille”, Koski kertoo.

Muokkaus 25.11. kello 12.41: Uutiseen lisätty Vehon kommentit ja ominaisuuden käyttöä koskea koskeva lisätieto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan