Alfa-tv:n toiminta loppuu, omistaja­yhtiö jätti konkurssi­hakemuksen

Kanavan omistava yhtiö on jättänyt perjantaina konkurssihakemuksen Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen.

Alfa-tv:n studiotalo sijaitsee Keravalla.

25.11. 10:55 | Päivitetty 25.11. 11:35

Alfa-tv:n omistava Brilliance Communications oy on jättänyt konkurssihakemuksen perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen. Asiasta kertoo Alfa-tv-uutiset.

Uutisen mukaan Brilliance Communications on neuvotellut Alfa-tv:n jatkomahdollisuuksista useiden eri sijoittajien ja omistajien kanssa.

Tarvittavia sijoituksia ja muuta rahoitusta ei kuitenkaan onnistuttu saamaan.

Yhtiön hallituksen mukaan yhtiön pääoma on menetetty ja yhtiö on maksukyvytön. Yrityssaneeraukselle ei hallituksen arvion mukaan ole edellytyksiä.

Alfa-tv-kanava näkyi vielä perjantaina aamupäivällä.

Alfa-tv on mainosrahoitteinen tv-kanava, jonka taustalla toimii kristillinen lähetystyöjärjestö IRR-tv. Kanava on kuvannut kannattavansa ”perinteisiä arvoja” ja tavoittelevansa yli 40-vuotiaita katsojia.

Alun perin kanavan tavoitteena oli levittää raamatullista sanomaa median kautta, mutta kristilliset ohjelmat jäivät lopulta kanavalla sivurooliin.

Alfa-tv:n talousongelmat tulivat julkisuuteen tänä vuonna ensimmäistä kertaa, kun kanava teki toukokuussa ilmoituksen viranomaiselle osakepääoman menettämisestä.

Elokuussa kanava sai maksuhäiriömerkinnän suorittamattomista Teosto-maksuista, joita siltä karhuttiin lähes 30 000 eurolla.

Syyskuussa Alfa-tv ilmoitti aloittavansa muutosneuvottelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan