Doordash irtisanoo noin 1 250 työntekijää, vaikutuksia myös Woltille

Yhdysvaltalainen Doordash osti Woltin vuosi sitten. Nyt yhtiö aloittaa irtisanomiset.

Doordashin Tony Xu esiintyi Woltin Miki Kuusen kanssa viime vuoden Slushissa.

30.11.2022 16:54 | Päivitetty 30.11.2022 18:13

Ruokakuljetusten alustayhtiö Doordash kertoo irtisanovansa yli tuhat työntekijää.

”Tämä on Doordashin miltei 10-vuotisen historian aikana vaikein muutos, josta ilmoitan. Vähennämme yhtiön työntekijämäärää noin 1 250 ihmisellä”, kirjoittaa Doordashin toimitusjohtaja Tony Xu keskiviikkona julkaistussa lausunnossaan työntekijöille.

Xun mukaan koronaviruspandemian aikana yhdysvaltalainen Doordash kasvoi ja samalla sen työntekijöiden määrä paisui. Nyt kustannukset ovat kasvaneet nopeasti, minkä vuoksi irtisanomisiin joudutaan turvautumaan.

Yhdysvaltalaisyhtiö osti suomalaisen Woltin noin vuosi sitten. Doordashin mukaan irtisanomisilla on vaikutusta myös Woltin työntekijöihin.

Woltista kerrotaan HS:lle, ettei Doordashin irtisanomisilla ole laaja-alaisia vaikutuksia Woltin toimintaan tai tiimeihin. Joitain kymmeniä irtisanomisia tehdään Saksassa ja Japanissa. Tietoja siitä, kuinka paljon Woltin työntekijöitä vähennetään tai mitä työtehtäviä irtisanomiset koskevat, ei anneta.

Irtisanomiset eivät tällä hetkellä kosketa Woltin työntekijöitä Suomessa eikä muutoksilla ole vaikutuksia lähettien toimintaan tai rooliin.

HS:lle kerrotaan, ettei asiasta anneta haastatteluja tällä hetkellä.

Lue lisää: Woltin myynti Yhdysvaltoihin toteutui, kauppahinta jäi 2,8 miljardiin euroon

Tämä vuosi on ollut vaikea alusta- ja teknologiayhtiöille. Niiden markkina-arvot ovat sulaneet korkotason noustessa ja osakkeiden sulaessa. Doordashin osakkeen arvo on huvennut vuoden alusta yli 62 prosenttia.

Keskiviikkona osake oli viiden prosentin nousussa irtisanomisten julkistamisen jälkeen.

Xun mukaan irtisanotut ovat saaneet tiedon sähköpostitse. Myös Yhdysvaltojen ulkopuolella töitä tekevät saavat Xun mukaan tiedon omasta tilanteestaan viestitse.

Doordashilla oli The Wall Street Journalin mukaan yli 8 600 työntekijää vielä vuoden alussa. Kun Wolt-kauppa saatiin päätökseen kesällä, työntekijöiden määrä oli jo noin 20 000.