Bloomberg: Kiinalaiset pohtivat suomalaisen Amer Sportsin listaamista takaisin pörssiin

Amer Sportsin omistajat ovat käyneet alustavia neuvotteluita yhtiön listautumisannista, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Wilson kuuluu Amer Sportsin brändeihin.

7.12.2022 15:55

Kiinalainen urheiluvälinevalmistaja Anta Sports harkitsee Helsingin pörssistä muutama vuosi sitten poisostetun Amer Sportsin listaamista takaisin pörssiin, kertoo uutistoimisto Bloomberg nimettömien lähteidensä perusteella.

Anta Sportsin johtama sijoittajaryhmä osti Amer Sportsin 4,6 miljardilla eurolla vuonna 2019. Kyseessä oli Suomen taloushistorian suurimpia yrityskauppoja.

Bloombergin mukaan Anta Sports ja muu sijoittajaryhmä on käynyt alustavia neuvotteluita investointipankkien kanssa Amer Sportsin listautumisannista, jossa sijoittajilta kerättäisiin yli miljardi dollaria rahoitusta.

Bloombergin lähteiden mukaan listautuminen voisi tapahtua jopa ensi vuonna. Listautumispaikkaa ei ole päätetty. Myös annin koko on auki, kuten lopullinen listatumispäätöskin, Bloomberg kertoo.

Amer Sportsin juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin neljä suomalaista opiskelijajärjestöä perusti Amerin tupakkayhtiöksi, Amer Sports kertoo verkkosivuillaan.

Yhtiö kasvoi muun muassa Weilin+Göösin ja Marimekon omistavaksi monialayhtiöksi, kunnes se alkoi 1980- ja 1990-luvulla keskittyä urheiluvälineisiin. Vuonna 2004 Amer myi tupakkaliiketoimintansa, ja yhtiön nimi vaihtui lopulta Amer Sportsiksi.

Yhtiön tuote- ja brändivalikoimaan kuuluvat muun muassa Wilsonin tennismailat, Arc’teryxin ulkoiluasusteet, Atomicin talviurheiluvarusteet ja Salomonin kengät.

Amer Sportsin toimitusjohtaja on nykyisin James Zheng. Valtaosa yhtiön toiminnoista sijaitsee maailmalla.

Amer Sportsin ostaneeseen sijoittajaryhmään kuuluivat Anta Sportsin lisäksi muun muassa pääomasijoitusyhtiö Fountain Vest Partners, kiinalainen Tencent Holdings ja joogavaatteiden valmistaja Lululemonin perustaja Chip Wilson.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita