Elon Musk sanoo lopettavansa Teslan osakkeiden myymisen kahdeksi vuodeksi

Tuoreimmista alennuksista kertovien uutisten jälkeen Teslan osakkeen hinta laski torstaina lähes yhdeksän prosenttia. Jälkimarkkinoilla hinta lähti nousuun, kun Elon Musk kertoi keskeyttävänsä yhtiön osakkeiden myymisen.

Toimitusjohtaja Elon Musk sanoo lopettavansa sähköautovalmistaja Teslan osakkeiden myymisen kahdeksi vuodeksi.

23.12.2022 9:30

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sanoo lopettavansa yhtiön osakkeiden myymisen kahdeksi vuodeksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Uutistoimiston mukaan Musk linjasi asiasta Twitter Spaces -livekeskustelussa myöhään torstai-iltana vastatessaan yhtiön pitkäaikaisen sijoittajan Ross Gerberin kysymykseen.

”En myy osakkeita – en tiedä – luultavasti seuraavaan kahteen vuoteen. Ensi vuonna en missään tapauksessa, ja luultavasti en sitä seuraavanakaan vuonna”, Musk sanoi Bloombergin mukaan.

Musk on tosin kertonut lopettavansa yhtiön osakkeiden myynnin jo useita kertoja kuluvan vuoden aikana.

Teslan osake on monien muiden teknologiaosakkeiden tapaan halventunut kuluvan vuoden aikana tuntuvasti, eivätkä Twitterin ostossa kiinni olleen Muskin merkittävät osakemyynnit ole helpottaneet osakkeen luisua.

Viimeksi Musk myi Teslan osakkeita joulukuun puolivälissä lähes 3,6 miljardin dollarin eli noin 3,4 miljardin euron arvosta. Bloombergin mukaan Musk on myynyt sähköautovalmistajan osakkeita tänä vuonna jo lähes 40 miljardin dollarin eli noin 37,7 miljardin euron arvosta.

Teslan osake on pudonnut kuluvan vuoden aikana yli 60 prosenttia.

Toimitusjohtajan osakemyynnit ovat vain yksi Teslan ongelmista. Yhtiö on joutunut laskemaan hintoja ja vähentämään tuotantoa Kiinassa.

Yhdysvalloissa yhtiö on tarjonnut kuluttajille 7 500 dollarin alennusta, jos he vastaanottavat yhtiön kahden suosituimman automallin toimitukset ennen vuoden loppua.

Model 3- ja Model Y -automalleille nyt tarjottu alennus on muun muassa Bloombergin ja The Wall Street Journalin mukaan kaksinkertainen verrattuna aiemmin joulukuussa tarjottuun alennukseen.

Teslalle epätyypillisten alennusten tarjoamista on pidetty merkkinä huonosta kysynnästä. Tuoreimmista alennuksista kertovien uutisten jälkeen Teslan osakkeen hinta laski torstaina lähes yhdeksän prosenttia.

Jälkimarkkinoilla osakkeen hinta lähti kuitenkin nousuun, kun Musk kertoi lopettavansa yhtiön osakkeen myymisen.

Kritiikkiä on herättänyt myös Muskin tuore rooli sosiaalisen median yhtiö Twitterin johdossa. Joidenkin sijoittajien mielestä miljardöörin syksyn aikana haltuunsa ottama someyhtiö vie liikaa Muskin aikaa. Musk on myös avaruusyhtiö Space X:n toimitusjohtaja.

Twitterin livekeskustelussa Muskia haastanut sijoittaja Gerber sanoi keskiviikkona, että Musk ei ole oikea henkilö Twitterin johtamiseen, ja tämän tulisi keskittyä korjaamaan niitä vahinkoja, joita sotkuinen Twitterin ostoprosessi on aiheuttanut Teslalle.

”Anna jonkun mediaa ymmärtävän henkilön toimia mainostajien, median ja yhtiön julkisivun kanssa. Luulen, että hän [Musk] veti itsensä tilanteeseen, jonka vivahteiden hoitamiseen hän ei sovellu”, Gerber sanoi Bloombergille.

Kritiikistään huolimatta Gerber sanoi odottavansa Teslalta merkittävää kasvua ja olevansa täysin tyytyväinen, jos Musk jatkaa keskittyneenä yhtiön johdossa.