Elisan verkko­­yhteyksissä oli laajoja häiriöitä

Ongelmia Elisan verkkoyhteyksissä on raportoitu eri puolilla Suomea. Häiriöiden syy ei ole vielä Elisan tiedossa, kertoo Elisan kehitysjohtaja.

Myöskään Elisan nettisivut eivät toimineet hetken aikaa perjantaina ilalla.

30.12.2022 17:49 | Päivitetty 30.12.2022 18:51

Elisan verkkoyhteyksissä oli valtakunnallisia häiriöitä perjantaina iltapäivällä. Häiriöt alkoivat kello 17.35 ja päättyivät kello 17.55, kertoo Elisan kehitysjohtaja Mikko Pomell.

Pomellin mukaan häiriöitä ei ole esiintynyt tämän jälkeen. Elisa arvioi aiemmin, että häiriön korjaus kestää kello 23.35 asti. Häiriöiden syy ei ole Pomellin mukaan vielä Elisan tiedossa. Tapauksen selvittäminen on kesken.

Häiriöt vaikuttivat sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden palveluihin. Ongelmia oli esimerkiksi kiinteissä laajakaistayhteyksissä sekä mobiililaaja­kaistayhteyksissä.

Downdetector-sivustolle oli tehty hieman puoli kuuden jälkeen vikailmoituksia yli 3 300. Kello 17.43 mennessä häiriöitä oli raportoitu yli 10 000. Viiteen asti illalla Elisan palvelut olivat Downdetectorin mukaan toimineet hyvin.

Ongelmia Elisan verkkoyhteyksissä raportoitiin eri puolilla Suomea, muun muassa Helsingissä, Joensuussa, Oulussa ja Tampereella.

Myöskään Elisan nettisivut eivät toimineet hetken aikaa viiden ja kuuden aikaan, mutta noin kuudelta sivut alkoivat taas toimia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita