Kiinteistöasiantuntija: Työn­tekijöitä kannattaa houkutella toimistoille välipaloilla

Työntekijöiden mukaan parhaimpia tapoja houkutella työntekijät etätöistä takaisin toimistoihin on välipalat ja ilmaiset bussikyydit.

Hyvinvointia lisäävät edut ja palvelut houkuttelevat ihmisiä eniten palaamaan etätöistä takaisiin toimistoihin.

2.1. 11:31

Parhaimpiin keinoihin työntekijöiden houkuttelemiseen etätöistä takaisin toimistoihin kuuluu terveellinen ruoka, kertoo Kiinteistöasiantuntija JLL:n teettämä kysely.

Yli puolet vastaajista kokee, että päivittäinen terveellinen ruoka olisi toimivin tapa houkutella työntekijöitä siirtymään lähitöihin. Myös ilmaiset bussimatkat tekevät konttorista houkuttelevamman vaihtoehdon. Lähes 44 prosenttia vastaajista toivoo, että työpaikalle kulkeminen olisi ilmaista tai että sitä tuettaisiin.

Moni työntekijä on tyytymätön lähityöhön. 28 prosenttia vastaajista ei ole tyytyväisiä siihen, miten toimisto-olosuhde tukee työntekoa. Toiveissa on, että hyvinvointia tukevia ja stressiä vähentäviä palveluita olisi saatavilla.

JLL:n arkkitehdin Eeva Lahden mukaan tilannetta voitaisiin parantaa lisäämällä yhteisöllisiä tiloja sekä sellaisia tiloja, joissa pystyy keskittymään.

Suomalaiset työskentelevät etänä keskimäärin 2,1 päivänä viikossa. Noin kolme neljästä toivoisi saavansa apua teknisten laitteiden kanssa. Yli puolet toivoisi saavansa taloudellista tukea etätyön kuluihin, mutta vain seitsemän prosenttia saa sitä. Lisäksi työntekijät toivovat saavansa ergonomisia pöytiä ja tuoleja etätöitä varten.

Neljännes vastaajista harkitsee vaihtavansa työpaikkaa vuoden kuluessa.

Kysely tehtiin viime vuoden marraskuussa. Kyselyyn vastasi 800 suomalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita