Microsoft yrittää horjuttaa Googlea: Tekoälybotti Chat GPT tulossa Bing-haku­koneeseen

Microsoftin tavoitteena on houkutella lisää käyttäjiä hakukoneeseensa, kertovat The Information ja Bloomberg.

Microsoftin hakukone Bing on toiseksi suosituin hakukone maailmassa noin kolmen prosentin osuudella hauista.

4.1. 13:00

Teknologiayhtiö Microsoft on aikeissa lisätä tekoälybotti Chat GPT:n omaan Bing-hakukoneeseensa. Tarkoituksena on pärjätä paremmin kilpailussa hakuja dominoivan Googlen kanssa.

Microsoft tai Chat GPT:n omistaja Open AI eivät ole julkistaneet asiaa, vaan siitä kertovat tietojensa perusteella The Information -sivusto ja uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin lähteen mukaan Microsoftin tarkoituksena on kehittää hakujen vastauksia pelkkien linkkien sijaan keskustelevaan ja kontekstoivaan suuntaan, ja tällä tapaa houkutella lisää käyttäjiä omaan palveluunsa.

Alphabetin omistama Google on maailman käytetyin hakukone, jonka kautta tehdään yli 90 prosenttia internetin tietohauista. Bing on toisena noin kolmen prosentin osuudella.

HS kertoi Googlen asemasta ja suhtautumisen muutoksesta lokakuussa.

Lue lisää: Z-sukupolvi on hylännyt Googlen, ja se kertoo käsillä olevasta internetin mullistumisesta.

Microsoftin kerrotaan kokeilleen Chat GPT:tä Bingissä jo useita kuukausia. Tekoälybotti saattaisikin jossain muodossa tulla Bingiin jo muutaman kuukauden sisällä, vaikka pohdinnat ominaisuuden hyödyntämisestä ovat Bloombergin tietojen mukaan vielä käynnissä. Ominaisuus saattaa ensin tulla vain pienen testijoukon saataville.

Open AI -yhtiö julkaisi viime vuoden lopulla päivitetyn version kehittämästään tekstiä tuottavasta tekoälystä. Chat GPT -tekoäly pohjautuu kaksi vuotta sitten julkaistuun GPT-3:een. Microsoft on tukenut Open AI:ta miljardin dollarin investoinnilla.

Open AI:n mukaan tekoäly pystyy vastaamaan kysymysten lisäksi jatkokysymyksiin, haastamaan vääriä lähtökohtia ja hylkäämään sopimattomia kysymyksiä.

Open AI:n toimitusjohtaja Sam Altman tosin totesi joulukuussa, että tekoälyn kanssa täytyy tehdä vielä paljon töitä ja ”on virhe luottaa siihen [Chat GPT:hen] missään tärkeässä juuri nyt”.

HS testasi tekoälyä joulukuussa muun muassa kysymyksellä, miksi Suomi on paras paikka asua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita