Tässä on auto, jonka väriä voi vaihtaa milloin vain

Las Vegasissa esiteltiin auto, jonka väriä kuski voi vaihtaa lennosta. Väripaletissa on kaikkiaan 32 eri väriä.

Esimerkiksi tällaisen värien sillisalaatin saa uuden konseptiauton kylkeen. Auto esiteltiin vastikään Las Vegasissa.

5.1. 15:53

Oletko kyllästynyt autosi väriin? Tulevaisuudessa huoli saattaa olla turha.

Las Vegasissa esiteltiin konseptiauto, jonka ulkoväritystä kuski voi vaihtaa itse. BMW:n i Vision Dee -autoon saa kaikkiaan 32:a eri väriä pitkin pintoja.

Projektipäällikkö Stella Clarke esitteli konseptiauton purppuran sävyjä Las Vegasissa 4. tammikuuta.

Auto esiteltiin Las Vegasin CES-messuilla. Värien vaihtelu onnistuu E Ink -yrityksen kehittämällä tekniikalla, joka pohjaa ”elektroforeettiseen” värjäykseen.

Kaikkiaan autossa on 240 kohtaa – tai autoyhtiön sanoin ”segmenttiä” – joiden väritystä voi muuttaa. Tämä pätee myös vanteisiin.

Efektien avulla auton saa jopa ilmeilemään, kertoo uutiskanava CNN. Lisäksi auton koko tuulilasin leveydelle voidaan heijastaa tietoa ja jopa virtuaalimaailmoja.

”I Vision Dee on virtuaalisen ja fyysisen kokemuksen täydellinen yhdistyminen”, maalailee konsernin kehityksestä vastaava johtokunnan jäsen Frank Weber tiedotteessa.

BMW ja E Ink esittelivät jo vuosi sitten auton, joka pystyi vaihtamaan väriä mustan ja valkoisen välillä. Nyt tekniikkaa on kehitetty pitemmälle.

Konseptiautot ovat yleisesti vain aihioita tulevaisuuden autoista, ja sarjatuotantoon päättyvät autot poikkeavat niistä merkittävästi.

On myös hämärän peitossa, miten eri valtioiden lainsäädäntö suhtautuisi liikenteessä väriään muuttavaan autoon, jonka tuulilasista kuski näkee virtuaalitodellisuuteen.

Konseptiauto hakee muotokielensä perinteisistä BMW:n sedaneista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita