Mediat: Goldman Sachs puuhaa jättipotkuja – lähtöpassit uhkaavat 3 200:aa työntekijää

Yhdysvaltalaispankin arvioidaan valmistautuvan vähennyksillä heikkenevään talouteen.

Goldman Sachsin kerrotaan vähentävän tuhansia.

9.1. 9:35

Yhdysvaltalaispankki Goldman Sachs aikoo vähentää noin kolmetuhatta työntekijää, kertovat uutistoimistot Reuters ja Bloomberg nimettömien lähteiden perusteella.

Vähennyksistä ilmoitetaan työntekijöille keskiviikkona ja niitä tehdään kaikista tehtävistä, mediat kertovat.

Pankin arvioidaan valmistautuvan vähennyksillä heikkenevään taloudelliseen ympäristöön. Goldman Sachs ei ole kommentoinut uutisia.

Vähennettävien tarkka määrä ei ole vielä tiedossa. Reutersin lähteiden mukaan irtisanottavia olisi hieman yli kolmetuhatta. Bloombergin mukaan lähtöpassit koskisivat noin 3 200:aa työntekijää.

Vähennysten odotetaan keskittyvän kaikkiin liiketoimintayksikköihin mutta etenkin investointipankkiin. Rahoitusmarkkinoiden myllerrys on vähentänyt selvästi investointipankkien avustamien yrityskauppojen määrää.

Reutersin mukaan Goldman Sachs vähentänee satoja työpaikkoja myös pankin tappiota tekevästä vähittäispankista, koska se on vetänyt takaisin kuluttajille suunnatun Marcus-nimisen digipankin laajennussuunnitelmiaan.

Goldman Sachsilla on lähes 49 000 työntekijää syyskuun lopussa. Edellisen kerran Goldman Sachs teki isoja vähennyksiä vuonna 2008 sen jälkeen, kun Lehman Brothers -pankki kaatui.