Caverionista uusi ostotarjous – Pääoma­sijoittajat kisaavat talotekniikka­yhtiöstä

Amerikkalainen pääomasijoittaja Bain teki ostotarjouksen Caverionista viime vuoden lopulla. Nyt toinen pääomasijoittaja Triton nokittaa Bainin ostotarjouksen.

Caverion irtautui aiemmasta emoyhtiöstään YIT:stä omaksi pörssiyhtiökseen vuonna 2013.

10.1. 10:26 | Päivitetty 10.1. 11:01

Pääomasijoittaja Triton tekee ostotarjouksen talotekniikkayhtiö Caverionin osakkeista. Triton tarjoaa Caverionin osakkeista kahdeksan euron hintaa osaketta kohden. Ostotarjouksessa Caverionin arvo nousee noin 1,1 miljardiin euroon.

Triton nokittaa tarjouksellaan toisen pääomasijoittajan Bainin tekemän ostotarjouksen Caverionista. Bain teki seitsemän euron suuruisen ostotarjouksen Caverionin osakkeista marraskuussa. Tritonin tiistaina julkistama tarjous on 14 prosenttia Bainin tarjousta korkeampi.

Uusi ostotarjous näyttää tulleen yllätyksenä markkinoille. Caverionin osakekurssi päätyi eilen Helsingin pörssissä 6,93 euroon, eli hieman alle Bainin aiemman tarjouksen kurssin.

Uusi ostotarjous on yllättävä myös sen vuoksi, että Bain teki marraskuussa ostotarjouksensa yhteistyössä Caverionin suurimpien omistajien kanssa.

Triton teki ostotarjouksensa viime hetkellä, sillä Bainin ostotarjouksen oli määrä päättyä ylihuomenna 12. tammikuuta 2022.

Triton kertoo neuvotelleensa aiemmin mahdollisesta ostotarjouksesta Caverionin hallituksen kanssa, mutta neuvottelut kariutuivat Bainin tekemän ostotarjouksen ehtoihin ja ”tiedonsaannin puutteisiin”. Nyt julkistettu ostotarjous avaa Tritonin ja Caverionin hallituksen välisen neuvotteluyhteyden toden teolla.

”Odotamme keskusteluja Caverionin hallituksen kanssa”, Tritonin osakas Mikael Aro sanoo tiedotteessa.

Triton arvioi ostotarjouksensa päättyvän huhtikuussa ja uskoo tarjouksensa toteutuvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Tritonilla ja Caverionilla on aiempaa yhteistä historiaa. Tritonin rahasto oli merkittävä osakkeenomistaja Caverionissa vuosina 2016–2020.

Caverion irtautui aiemmasta emoyhtiöstään YIT:stä omaksi pörssiyhtiökseen vuonna 2013. Caverionin pörssihistoria on ollut kuitenkin täynnä vastoinkäymisiä ja yhtiön osakekurssin kehitys on jäänyt verrattain vaatimattomaksi.

Caverionin suurin osakkeenomistaja noin 15 prosentin omistusosuudella on Antti Herlin. Herlin on myös Helsingin Sanomia julkaisevan Sanoma Oyj:n toiseksi suurin omistaja.

Oikaisu 10.1.2023 kello 11.00: Antti Herlin on Sanoman toiseksi suurin omistaja, ei suurin, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita