Luksusjätti myllää johtoaan, miljardööri Bernard Arnault’n lapset nousseet johtotehtäviin

Kovassa kasvussa ollut LVMH on toteuttanut ylimmässä johdossa ylennyksiä, jotka ovat pönkittäneet Arnault’n perheen valtaa konsernissa.

Christian Diorin toimitusjohtaja vaihtuu, ja tehtävään astuu LVMH:n omistajaperheeseen kuuluva Delphine Arnault.

11.1. 16:37

Ranskalaisen luksusjätin LVMH:n (Moët Hennessy Louis Vuitton) johdossa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

LVMH:n suurin omistaja ja pääjohtaja on maailman varakkain ihminen Bernard Arnault, jonka tytär Delphine Arnault nousee nyt hajusteista ja vaatteista tunnetun Christian Dior -muotitalon toimitusjohtajaksi. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters.

47-vuotias Delphine Arnault on kuulunut LVMH:n johtoryhmään, ja vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut Louis Vuitton -merkin tuotteista vastaavana johtajana. Ennen isänsä yhtiöön liittymistä hän työskenteli McKinsey-konsulttiyhtiössä ja John Galliano -muotitalossa.

Samalla yhtiö nimitti käsilaukuistaan tunnetun Louis Vuitton -brändin johtoon Pietro Beccarin, joka siirtyy tehtävään Christian Diorin johdosta. Samalla Louis Vuittonin toimitusjohtaja Michael Burke siirtyy uusiin tehtäviin koko konsernin johdossa.

Tällä hetkellä kaikki Bernard Arnault’n viisi lasta työskentelevät konsernissa merkittävissä tehtävissä.

Delphine Arnault’n lisäksi LVMH:n holding-yhtiön Christian Dior SE:n johtoon nimitettiin joulukuussa 45-vuotias Antoine Arnault, jolla on useita vastuutehtäviä konsernissa.

Lisäksi 30-vuotias Alexandre Arnault työskentelee Tiffany-korumerkin tuotteista vastaavana johtajana, 28-vuotias Frederic Arnault kellomerkki Tag Heuerin toimitusjohtajana ja 24-vuotias Jean Arnault Louis Vuittonin kellojen markkinointi- ja kehitysjohtajana.

”Strategisten roolien perimisjärjestyksen suunnittelu on ollut tärkeä tekijä LVMH:n avainbrändien menestyksessä 20 viime vuoden aikana, joten päätökset ovat merkittäviä”, sanoo Citin analyytikko Thomas Chauvet uutistoimisto Reutersille.

73-vuotias Bernard Arnault nousi vastikään perheomaisuutensa kautta maailman varakkaimmaksi ihmiseksi. Bloombergin miljardöörilistauksen mukaan hänen omaisuutensa arvo on 178 miljardia dollaria, ja Forbesin listauksen mukaan koko perheen omaisuuden arvo on 204 miljardia dollaria.

Kaikkiaan LVMH-konserniin kuuluu yli 75 tuotemerkkiä, mukaan lukien muotibrändit Kenzo, Fendi ja Givenchy sekä alkoholibrändit Moët & Chandon, Hennessy ja Belvedere.

Viime vuoden ensimmäisen puoliskon aikana konserni teki 6,5 miljardin euron netto­tuloksen, mikä oli 23 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Konsernin myynti kohosi samana aikana 28 prosenttia 36,7 miljardiin euroon.

Keskiviikkona LVMH:n osakekurssi nousi uusiin korkeuksiinsa yli 770 euroon nimitysuutisten jälkeen. Luksusyhtiöiden kursseja on viime aikoina pönkittänyt Kiinan koronavirusrajoitusten hellittäminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita