Kilpailu miljardin euron suomalaisesta yrityskaupasta kiihtyy

Bain Capitalin mielestä sen kilpailijan Tritonin arvokkaampi ostotarjous on epävarmempi.

Pääomasijoittajat kilpailevat talotekniikkayhtiö Caverionista.

11.1. 18:41

Yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital ilmoittaa jatkavansa ostotarjoustaan suomalaisesta talotekniikkayhtiöstä Caverionista tammikuun loppuun. Syynä on se, että pääomasijoitusyhtiö Triton julkisti tiistaina Caverionista kilpailevan ostotarjouksen.

Triton tarjoaa yhdestä Caverionin osakkeesta kahdeksan euroa, kun taas Bain Capitalin tarjous on seitsemän euroa osakkeelta. Alun perin Bain Capitalin ostotarjouksen piti päättyä torstaina.

Triton maksaisi kaikista Caverionin osakkeista 1,1 miljardia euroa.

Lue lisää: Caverionista käynnistyi yllättäen tarjouskilpailu: ”Muutos ja kasvu onnistuu paremmin pörssin ulkopuolella”

Bain Capital pitää edullisempaa ostotarjoustaan parempana, koska sen mielestä ei ole lainkaan varmaa, että Euroopan komission kilpailuviranomainen hyväksyisi Tritonin tarjouksen. Triton on Caverionin ruotsalaisen kilpailijan Assemblinin suurin osakkeen­omistaja.

Bain Capital julkisti marraskuussa ostotarjouksensa yhdessä Caverionin suurimpien osakkeenomistajien eli Antti Herlinin ja Ehrnroothin suvun sijoitusyhtiöiden kanssa.

”Konsortio uskoo, että 7,00 euron osakekohtainen tarjouksemme Caverionin osakkeista tällä hetkellä edustaa parempaa tarjousta verrattuna Tritonin tarjoamaan hieman korkeampaan hintaan mahdollisesti 12 kuukauden kuluttua, huomioiden siihen kohdistuvat merkittävät kilpailuoikeudelliset epävarmuudet”, sanoo Bain Capitalin Pohjois­maiden johtaja Halvor Meyer Horten tiedotteessa.

Bain Capitalin mukaan sen ostotarjouksen toteuttamisen edellyttämät viranomais­hyväksynnät etenevät hyvin. Yhtiö uskoo saavansa lähipäivinä Euroopan komission kilpailuviranomaisen hyväksynnän ostotarjoukselleen.

Bain Capital ja Caverionin suurimmat osakkeenomistajat kertovat myös varmistaneensa tarvittavan velkarahoituksen ostotarjouksen toteuttamiseksi.

”Uskomme, että konsortion ostotarjouksen edustama toteuttamisvarmuus ja liiketoiminnan jatkuvuus sekä tavoitteemme kasvattaa Caverionia itsenäisenä yhtiönä ja varmistaa sen pitkän aikavälin kilpailukyky on kaikkien intressissä”, sanoo Caverionin suurimpia osakkeenomistajia edustava Klaus Cawén tiedotteessa.

Hänen mielestään suunnitelmat, jotka voisivat johtaa pitkään tai vaikeaan prosessiin, aiheuttaisivat epävarmuutta liiketoiminnan jatkuvuudelle ja Caverionin tulevaisuudelle itsenäisenä suomalaisena yhtiönä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita