Pääomasijoittaja Triton ostanut kymmenen prosentin osuuden Caverionista

Kamppailu Caverionin omistajuudesta kiristyy päivä päivältä. Pääomasijoittaja Triton on hankkinut viime päivinä merkittävän omistusosuuden Caverionista.

Tritonin neuvonantaja Mikael Aro.

12.1. 19:04

Pääomasijoittaja Triton on ostanut kymmenen prosenttia talotekniikkayhtiö Caverionin osakekannasta. Triton omistaa 9,82 prosenttia yhtiön osakkeista.

”Se, että olemme hankkineet Caverionin osakkeita on selkeä osoitus siitä, että uskomme Tritonin olevan oikea kumppani Caverionille ja että tekemämme tarjous yhtiöstä on ylivertainen. Odotamme innolla keskusteluja kaikkien Caverionin osakkeenomistajien ja hallituksen kanssa, ja sitä että meistä tulee yhtiön uusi omistaja”, Tritonin neuvonantaja Mikael Aro sanoo torstai-iltana lähetetyssä tiedotteessa.

Tritonin osakeostot ovat viimeisin käänne Caverionin piiritystilanteessa.

Pääomasijoittaja Bain teki Caverionin suuromistajien Antti Herlinin ja Ehrnroothin suvun kanssa ostotarjouksen Caverionista marraskuussa. Tilanne muuttui viime tiistaina, kun Triton teki yllättäen kilpailevan ostotarjouksen yhtiöstä. Kilpaileva tarjous tuli viime tingassa, sillä Bainin tarjouksen oli määrä päättyä tänään torstaina. Bain pidensi omaa tarjousaikaansa pian Tritonin tarjouksen jälkeen.

Triton ja Bain ovat kritisoineet toistensa tarjouksia julkisuudessa. Triton tarjoaa parempaa rahallista korvausta Caverionin omistajille, mutta Bain katsoo omalla tarjouksellaan olevan paremmat toteutumisedellytykset kilpailuoikeudellisten riskien vuoksi.

Tritonin omistusosuus Caverionissa on noin kymmenen prosenttia, mikä on osakeyhtiölain kannalta merkittävä rajapyykki. Jotta pörssiyhtiön voi lunastaa pois pörssistä, tarvitsee ostaja hyväksynnän vähintään yhdeksältä kymmenesosalta omistajakunnasta.

Bainin vetämä sijoittajaryhmä ja Triton näyttävät olevan nyt pattitilanteessa. Kumpikaan ei pysty nykyisellään lunastamaan Caverionia pois pörssistä ilman toisen osapuolen suostumusta.

Triton ei omistanut Caverionin osakkeita vielä tiistaiaamuna, kun se julkisti ostotarjouksensa. Käytännössä Triton on siis hankkinut kymmenen prosentin osuutensa Caverionissa nopealla tahdilla, tiistaiaamun jälkeen.

Caverionin suurin omistaja Antti Herlin on Helsingin Sanomia julkaisevan Sanoma Oyj:n toiseksi suurin omistaja.