Davosin talousfoorumi alkaa, Venäjän hyökkäys ja koronan talous­vaikutukset esillä

Pääministeri Marin matkaa Sveitsin Davosiin tiistaina. Ukrainan presidentti Zelenskyi esiintyy kokouksessa etäyhteydellä keskiviikkona.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui talousfoorumille keväällä 2022.

16.1. 7:21

Maailman politiikan ja talouden eliitti aloittaa maanantaina perinteisen kokoontumisensa Sveitsin Davosissa. Maailman talousfoorumin organisoima tilaisuus järjestetään toista kertaa sitten koronapandemian alun.

Tänä vuonna tapahtuman teemoina käsitellään muun muassa koronapandemian ja Ukrainassa käytävän sodan talousvaikutuksia sekä ilmastonmuutosta.

Lue lisää: Energia­kriisi jatkuu vielä viisi talvea, ja kauppa­sodat piinaavat – Raportti varoittaa maailmaa riski­sumasta

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) osallistuu talousfoorumiin tiistaista alkaen. Hän on mukana Venäjän hyökkäyssotaa ja Euroopan tilannetta käsittelevässä paneelissa, johon osallistuu myös muun muassa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel.

Davosiin matkustaa suomalaisministereistä tänä vuonna myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi esiintyy kokouksessa etäyhteydellä keskiviikkona.

Davosissa perinteisesti vuosittain järjestettävään talousfoorumiin osallistuu poliittisia johtajia, yritysjohtajia ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajia. Kokous jatkuu perjantaihin saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita