Aventura Holidays osti käyttö­oikeuden konkurssiin kaatuneen matkatoimisto Deturin nimeen

Deturin nimen uusi omistaja alkaa tarjota pakettimatkoja maakuntakentiltä Kreikan ja Turkin lomakohteisiin.

Lokakuussa konkurssiin hakeutunut matkatoimisto Detur järjesti lomalentoja muun muassa Kuopion lentoasemalta Turkkiin.

17.1. 16:03

Matkatoimistokonserni Aventura Holidaysiin kuuluva Aventours on ostanut matkatoimisto Deturin konkurssipesältä Deturin nimenkäyttöoikeudet Suomessa.

Deturin nimen käyttöoikeuden kauppasummaa ei kerrottu Aventoursin tiedotteessa. Aventours on pohjoismaisen Aventura Holidaysin suomalainen tytäryhtiö.

Pitkään maksuvaikeuksista kärsinyt Detur hakeutui konkurssiin viime vuoden lokakuussa.

Deturin brändijohtaja Kimmo Rasimus sanoo Aventoursin tiedotteessa, että Aventoursin tavoitteena on tehdä Deturista jälleen luotettu toimija suomalaisilla matkailumarkkinoilla.

Aventours kertoo, että uusi Detur alkaa tarjota pakettimatkoja Kreikan saarille ja Turkkiin Helsinki-Vantaalta kesäkuusta alkaen. Syyskuusta alkaen matkojen lähtöpaikkojen tarjonta laajenee Oulun, Joensuun, Jyväskylän ja Kuopion lentoasemille.

Aventura Holidays -konserni toimii tällä hetkellä Suomessa, Tanskassa ja Islannissa. Yhtiön Suomen-strategian tärkein osa on suorien lomalentojen tarjonta maakunnissa Välimeren lomakohteisiin.

Matkatarjonta monilta maakuntakentiltä lähes loppui koronapandemian seurauksena. Aventours odottaa pakettimatkojen kysynnän palautuvan koronapandemiaa edeltävälle tasolle ensi vuoteen mennessä.