Microsoft aikoo vähentää 10 000 työ­paikkaa

Ohjelmistojätin mukaan vähennystoimet johtuvat heikosta taloustilanteesta ja asiakkaiden muuttuvista tarpeista.

Microsoftin mukaan vähennystoimet ovat vastaus heikkoon makrotaloudelliseen tilanteeseen ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Kuvassa ohjelmistojätin myymälä New Yorkissa.

18.1. 17:31

Yhdysvaltalainen ohjelmistojätti Microsoft kertoo vähentävänsä 10 000 työpaikkaa eli noin viisi prosenttia työvoimastaan kuluvan vuoden tilikautensa kolmannen neljänneksen loppuun mennessä.

Microsoft kertoo tiedotteessaan, että vähennykset sekä laitteisiin ja toimitiloihin liittyvät muutokset aiheuttavat 1,2 miljardin dollarin (noin 1,1 miljardia euroa) kulut yhtiön tilikauden toiselle neljännekselle.

Ohjelmistojätin mukaan vähennystoimet ovat vastaus heikkoon makrotaloudelliseen tilanteeseen ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoo tiedotteessa, että yhtiön asiakkaat haluavat nyt pandemian jälkeen optimoida ”digitaalista kulutustaan” saadakseen aikaan enemmän vähemmällä.

”Näemme myös, että organisaatiot kaikilla toimialoilla ja maantieteellisillä alueilla ovat varovaisia, koska osa talouksista on taantumassa ja toinen osa odottaa taantumaa”, Nadella kirjoittaa Microsoftin tiedotteessa.

Microsoftilla oli viime vuoden kesäkuun lopussa 221 000 työntekijää. Niistä 122 000 oli yhtiön kotimaassa Yhdysvalloissa ja 99 000 muualla maailmassa.

Myös muut amerikkalaiset isot teknologiayhtiöt, kuten verkkokauppajätti Amazon ja Facebookin emoyhtiö Meta Platforms, ovat viime aikoina ilmoittaneet isoista vähennyksistä, kun niiden tuotteiden kysynnän kasvu on hidastunut.

Brittiläinen tv-kanava Sky News ja jotkin muut mediat kertoivat Microsoftin vähennysaikeista jo tiistaina omiin lähteidensä perusteella.