Lufthansa haluaa ostaa vähemmistö­osuuden italialaisesta ITA Airwaysista

Lufthansa yrittää sopia Italian valtion kanssa vähemmistöosuuden ostamiseksi entisestä Alitaliasta.

Lentoyhtiö ITA Airwaysin lentokone Catanian lentoasemalla Sisiliassa.

18.1. 18:28

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa Group on jättänyt Italian valtiolle tarjouksen osuuden ostamiseksi italialaisesta ITA Airwaysista.

ITA Airways on Italian kansallisen lentoyhtiö Alitalian seuraaja.

Lufthansa kertoo tiedotteessaan, että sen suunnitelmana on aluksi ostaa vähemmistöosuus italialaisyhtiöstä. Lisäksi Lufthansa yrittää sopia Italian valtion kanssa optiosta loppuosuuden ostamisesta myöhempänä ajankohtana.

Lufthansa ei kertonut tarkemmin mahdollisen yrityskaupan yksityiskohdista, mutta uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Lufthansa saattaa maksaa jopa 350 miljoonaa euroa 40 prosentin osuudesta.

Lufthansa kertoo, että se jätti keskiviikkona esityksen Italian talousministeriölle esisopimuksen allekirjoittamiseksi yrityskaupasta. Saksalaisyhtiö toivoo, että se pääsisi käymään jatkoneuvotteluita yksinoikeudella.

Lufthansa haluaa neuvotella ministeriön kanssa mahdollisesta investoinnista ITA Airwaysiin sekä italialaisyhtiön kaupallisesta ja operaationallisesta integraatiosta Lufthansaan.

Lufthansan mukaan Italia on sille kolmanneksi tärkein markkina-alue Saksan kotimarkkinoiden ja Yhdysvaltojen jälkeen.

Lufthansa omistaa myös sveitsiläisen Swissin, itävaltalaisen Austrian Airlinesin ja belgialaisen Brussels Airlinesin.

Italian valtio käynnisti uutistoimisto AFP.n mukaan prosessin ITA Airwaysin enemmistöosuuden myymiseksi edellisen hallituksen aikana.

Valtio kävi viime vuonna yksinoikeusneuvotteluita investoinnista ITA Airwaysiin yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiö Certares, Air France-KLM:n ja yhdysvaltalaisen Deltan kanssa. Nämä neuvottelut päättyivät viime lokakuussa.

Air France-KLM ilmoitti aiemmin keskiviikkona kertoneensa Italian talousministeriölle, ettei se aio tehdä tarjousta ITA Airwaysista.