Samppanjan myynti kasvoi ennätykseen viime vuonna

Koronapandemian hiipuminen sai kuluttajat juhlatunnelmiin, arvioi Comité Champagne.

Kuluttajat iloitsivat pandemian päättymistä viime vuonna juomalla samppanjaa.

18.1. 22:05

Samppanjan euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna uuteen ennätykseen, kun koronapandemian hiipuminen sai kuluttajat juhlatunnelmiin, kertoo tuottajien järjestö Comité Champagne.

Ranskalaisjärjestö kertoo uutistoimisto AFP:lle, että samppanjaa myytiin viime vuonna yli kuuden miljardin euron arvosta. Vuonna 2021 juomaa ostettiin 5,5 miljardilla eurolla.

Euromääräistä myyntiä kasvatti etenkin se, että myynti painottui viime vuonna kalliimpiin samppanjoihin.

Myynnin määrä kasvoi viime vuonna vain 1,6 prosenttia 326 miljoonaan pulloon edellisvuodesta. Pandemian synkimpään aikaa vuonna 2020 myynti oli 244 miljoonaa pulloa.

Comité Champagnen johtaja David Chatillon arvioi AFP:lle, että kuluttajat ”luonnollisesti” iloitsivat koronarajoitusten päättymistä samppanjaa juomalla, juhlimalla, käymällä ulkona ja matkustelemalla.

Samppanjan vienti Ranskasta jatkoi viime vuonna nousuaan. Vienti kasvoi määrällä mitattuna 4,3 prosenttia 187,5 miljoonaan pulloon, mutta kotimainen myynti Ranskaan laski 1,7 prosenttia.

Samppanjan vienti vastasi viime vuonna 57 prosenttia myynnistä, kun kymmenen vuotta sitten luku oli 45 prosenttia.

Comité Champagne kertoi, että Venäjän viennin loppumisella oli vain vähäinen vaikutus vientiin. Samppanjaa on viety Venäjälle alle kaksi miljoonaa pulloa vuodessa.