Helsingissä vuokrien nousu pysähtyi, Tampereella ja Turussa tuntuvaa nousua – katso oman alueesi tilanne

Helsingissä keskusta-alueen pienten asuntojen vuokrat jopa laskivat vuoden aikana, kertoo Tilastokeskus.

Helsingin vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat polkivat lähes paikallaan vuonna 2022.

19.1. 9:51

Viime vuonna Helsingin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vaatimattomat 0,3 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Selkeästi vauhdikkaampaa vuokrien nousu oli Turussa ja Tampereella. Turussa vuokrat nousivat 1,8 prosenttia ja Tampereella 1,7 prosenttia vuoden 2022 aikana. Suurinta nousu oli Rovaniemellä, jossa vuokrat nousivat kaksi prosenttia.

Koko Suomessa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 1,4 prosenttia.

Helsingissä etenkin pienempien vuokra-asuntojen hintojen nousu oli pientä muuhun maahan verrattuna. Loka-joulukuussa yksiöiden vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttiin kun muualla Suomessa yksiöiden vuokrat nousivat 1,5 prosenttia. Helsingissä keskusta-alueen pienten asuntojen vuokrat jopa laskivat vuoden aikana.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu nopeutui loppuvuodesta. Loka-joulukuussa vuosimuutos oli 0,9 prosenttia pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa 1,8 prosenttia. Heinä-syyskuussa vastaavat luvut olivat 0,3 prosenttia ja 1,2 prosenttia.

Koko maassa keskimääräinen neliövuokra oli 16,1 euroa. Pääkaupunkiseudulla neliövuokrat olivat keskimäärin 20,8 euroa, muualla Suomessa 13,7 euroa.

ARA-asuntojen vuokrat nousivat ympäri Suomea prosentin molemmin puolin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita