Israelilainen Playtika tekee yli 680 miljoonan euron osto­tarjouksen Roviosta

Playtika tarjoaa yhdestä Rovion osakkeesta 9,05 euroa. Rovio ei ole tiedottanut ostotarjouksesta.

Angry Birds -hahmo ja työntekijöitä Rovion pääkonttorilla Espoossa syyskuussa 2017.

19.1. 21:42 | Päivitetty 19.1. 22:36

Israelilainen peliyhtiö Playtika Holding kertoo tehneensä ostotarjouksen suomalaisesta samalla alalla toimivasta Rovio Entertainmentista.

Playtika kertoo asiasta tiedotteessaan. Rovio ei ole tiedottanut ostotarjouksesta. Rovio on tunnettu Angry Birds -mobiilipeleistään.

Playtika tarjoaa yhdestä Rovion osakkeesta 9,05 euroa. Tarjouksen arvo on runsaat 680 miljoonaa euroa, kun ei oteta huomioon Rovion omistamia osakkeita.

Playtikan osakekohtainen tarjous on 55 prosenttia enemmän kuin Rovion osakkeen arvo oli keskiviikkona pörssin sulkeuduttua.

Rovion osake päätyi torstaina 2,5 prosentin laskulla 5,67 euroon Helsingin pörssissä. Playtikan kurssi oli illalla 1,1 prosentin laskussa Nasdaq-pörssissä Wall Streetillä.

Playtika kertoo, että se antoi ostotarjouksen Rovion hallitukselle torstaina. Tarjous on ei-sitova, eikä Playtikalla ja Roviolla ole sopimusta, Playtika kertoo.

Playtikan mukaan sen torstaina julkistama tarjous on jo toinen Rovion ostamiseksi.

Yhtiö kertoo, että se teki ensimmäisen, julkistamattoman ostotarjouksen marraskuussa. Silloin tarjottu osakekohtainen hinta oli 8,50 euroa.

Lue lisää: Pelimyynti veti hyvin loppuvuonna – Peliyhtiöt Rovio ja Remedy kasvattivat liikevaihtojaan selvästi

Lue lisää: Rovio aikoo keskittyä suurta yleisöä kiinnostaviin tavanomaisiin peleihin

Lue lisää: Rovio ostaa turkkilaisen pelistudion ja toivoo kasvua sen hittipeleistä. Oma peliuutuus sen sijaan on ollut vielä pettymys.

Playtika on ollut Suomen pelialalla aktiivinen toimija viime vuosina.

Vuonna 2019 se osti suomalaisen pelistudion Seriouslyn. Kauppahintaa ei tuolloin kerrottu, mutta kyse oli sadoista miljoonista euroista. Seriously tunnettiin Best Fiends -pelisarjasta, jossa erilaiset ötökät taistelevat etanoita vastaan.

Kuitenkin alle kolme vuotta yrityskaupan jälkeen Playtika päätti sulkea Seriouslyn pelistudion. Yhtiöllä oli Helsingissä 124 työntekijää, jotka irtisanottiin syksyllä 2022. Best Fiends -pelisarjan liiketoiminta ja kehitys siirrettiin Playtikan muille studioille.

Lue lisää: Suomen neljänneksi suurin pelistudio aloitti yt-neuvottelut. Israelilainen pörssiyhtiö Playtika osti Seriouslyn alle kolme vuotta sitten ja harkitsee nyt sen sulkemista.

Lue lisää: Yrityskauppojen putki jatkuu. Israelilainen Playtika osti suomalaisen sisustuspelikehittäjän 339 miljoonalla eurolla.

Vuoden 2020 liikevaihdollaan Seriously oli Suomen neljänneksi suurin peliyhtiö. Sen tarinan päättyminen oli iso isku koko suomalaiselle pelialalle.

Playtika listautui Yhdysvalloissa teknologiapörssi Nasdaqiin tammikuussa 2021.

Se on kasvanut viime vuosina useilla yritysostoilla. Alun perin yhtiö tunnettiin kasinopeleistä, mutta yrityskaupoilla se on pyrkinyt loikkaamaan nopeasti myös viihteellisten mobiilipelien markkinaan.

Syyskuussa 2021 Playtika osti puolestaan suomalaisen Reworks-pelistudion. Kyse on vuonna 2018 perustetusta pelistudiosta, joka tunnetaan valokuvamaisesta sisustuspeli Redecorista.

Kaupan ensimmäisessä osassa Playtika osti 80 prosenttia Reworksin osakkeista 400 miljoonalla dollarilla, eli noin 339 miljoonalla eurolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita