Netflixin perustaja Reed Hastings jättää toimitus­johtajan tehtävät

Netflixin perustajajäsen Reed Hastings jättää toimitusjohtajan tehtävät seuraajilleen ja siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

Netflixin Reed Hastings.

20.1. 9:57

Netflixin perustajajäsen ja pitkäaikainen johtaja Reed Hastings jättää toimitusjohtajan tehtävät. Hän kertoi asiasta torstaina Netflixin blogissa.

Vuonna 1997 Netflixin perustamisessa mukana ollut Hastings aikoo kuitenkin jatkaa vaikuttamistaan yhtiössä sen hallituksen puheenjohtajana.

Verrattain suorasanaisessa blogitekstissään Hastings vertaa päätöstään esimerkiksi Amazonin Jeff Bezosiin ja Microsoftin Bill Gatesiin, jotka johtotehtävistään luopumisen jälkeen päättivät jättäytyä yhtiöidensä hallituksiin.

On jo pitkään ollut selvää, että Hastingsille haetaan seuraajaa. Vuonna 2020 hänen kanssaan toimitusjohtajan tehtävät on jakanut Ted Sarandos. Hastingsin lähdön myötä aiemmin operatiivisena johtajana työskennellyt Greg Peters nousee jakamaan Sarandosin kanssa toimitusjohtajan pallin.

”Hallitus ja minä uskomme, että nyt on oikea aika viedä loppuun seuraajavalintani”, Hastings kirjoittaa.

”Tedin ja Gregin välillä on keskinäinen luottamus ja kunnioitus, joka on muodostunut heidän molempien menestysten ja epäonnistumisten myötä.”

Hastings lupaa auttaa seuraajiaan hoitamaan tehtävänsä menestyksellä samalla kun hän itse keskittyy aiempaa enemmän hyväntekeväisyyteen. Hastingsin kertoo aikovansa jatkossakin pitää huolta, että Netflixin osake pärjää hyvin.

Netflixin osake olikin kovassa nousussa jälkimarkkinoilla sen jälkeen, kun tieto Hastingsin päätöksestä tuotiin julki.

Ylipäänsä Netflixin osakekehitys on ollut rajussa alhossa koronapandemian mukanaan tuoman nosteen ja kovan kasvun jälkeen.