Swappie suunnittelee tuotannon siirtämistä pois Suomesta

Swappien Suomen-tehtaan muutosneuvottelut vaikuttavat enimmillään 290 työntekijän työsuhteeseen, yhtiö kertoo.

Käytettyjä älypuhelimia myyvän Swappien huoltotehdas Helsingin Kalasatamassa.

23.1. 11:06

Käytettyjä älypuhelimia myyvä Swappie kertoo aloittaneensa muutosneuvottelut tehtaallaan Suomessa.

Tehdas sijaitsee Helsingin Kalasatamassa.

Yhtiö suunnittelee tuotannon uudelleenorganisoimista ja tuotannon keskittämistä Suomesta muihin maihin, kuten Viroon ja Saksaan, Swappie kertoo blogissaan.

Muutosneuvottelut vaikuttavat enimmillään 290 työntekijän työsuhteeseen. Neuvottelut koskevat vain Suomen-tehtaassa työskenteleviä työntekijöitä, yhtiön toimitusjohtaja Sami Marttinen kertoo blogissa.

Muutosneuvotteluiden tarkoitus on yhtiön mukaan lisätä tehokkuutta ja saavuttaa kustannussäästöjä, joiden suuruutta Swappie ei kerro.

Lue lisää: Swappie ja Oura käyvät yt-neuvotteluita, vaikka keräsivät vasta hetki sitten jättirahoitukset – HS Visio selvitti, pitääkö lupaavista teknologiayhtiöistä olla nyt huolissaan.

Käytettyjä puhelimia kunnostava ja eteenpäin myyvä Swappie on tänä vuonna joutunut nopeasti siirtämään liiketoimintansa painopistettä kasvusta kannattavuuteen, kun inflaation kiihtyminen ja verkko-ostamisen hiipuminen ovat vaikuttaneet sen liiketoimintaan.

Korkotason nousu on puolestaan vaikeuttanut Swappien ja muiden kasvuyritysten rahoituksen saantia.

Swappie suunnitteli työntekijöiden vähentämistä myös kesällä. Kesäkuussa yhtiön kerrottiin mediatietojen mukaan suunnittelevansa jopa 250 henkilön irtisanomista.

Kesäkuussa yhtiöllä oli noin 1 600 työntekijää. Vielä alkuvuonna yhtiö kertoi, että sen tavoitteena oli kasvattaa työntekijöidensä määrää silloisesta 1 200:sta tuhannella 2 200:aan vuoden loppuun mennessä.

Muista suomalaislähtöisistä kasvuyrityksistä ohjelmistoyhtiö Aiven kertoi viime viikolla vähentävänsä 20 prosenttia sen 560 työntekijästä.

Myös Oura, Smartly ja Yousician ovat viime vuoden kevään jälkeen kertoneet vähentävänsä henkilöstöään.