Fiskars aloittaa muutos­neuvottelut, vaikutukset Suomen liike­toimintaan eivät vielä tiedossa

Yhtiö aikoo myös tilapäisesti sopeuttaa tuotantokapasiteettiaan kahdessa Suomen-tehtaassaan, Billnäsissä ja Sorsakoskella.

Fiskarsin tehtailla Billnäsissä ja Sorsakoskella aloitetaan muutosneuvottelut lomautuksista. Billnäsin-tehtaalla valmistetaan muun muassa saksia ja kirveitä.

23.1. 9:59 | Päivitetty 23.1. 10:19

Designtuoteyhtiö Fiskars suunnittelee organisaatiomuutoksia kasvua kiihdyttääkseen, ja muutosten odotetaan johtavan noin 100 työtehtävän nettovähennykseen globaalisti.

Yhtiöstä ei vielä maanantaiaamuna osattu kertoa, minkälainen vaikutus organisaatiomuutoksilla on liiketoimintaan ja henkilöstöön Suomessa.

Muutosten arvioidaan johtavan noin 30 miljoonan euron vuotuisiin kustannussäästöihin, joista noin puolet toteutuisi vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Yhtiö aikoo myös tilapäisesti sopeuttaa tuotantokapasiteettiaan kahdessa Suomen-tehtaassaan Billnäsissä ja Sorsakoskella yrityksen suurista varastoista johtuen.

Yrityksen viestinnästä kerrotaan, että Fiskars on suurilla varastoillaan pystynyt välttämään tuotteiden saatavuushaasteet maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmista huolimatta, mutta tämä on heikentänyt yrityksen kassavirtaa.

Tehtailla Billnäsissä ja Sorsakoskella aloitetaan muutosneuvottelut lomautuksista. Suunnitellut lomautukset liittyvät yhtiön mukaan toimiin, joihin on ryhdytty varastojen kasvun hillitsemiseksi.

Billnäsin-tehtaalla valmistetaan muun muassa saksia ja kirveitä, Sorsakoskella taas pannuja ja kattiloita.

Fiskarsilla on maailmanlaajuisesti 7 000 työntekijää. Sen brändeihin kuuluvat muun muassa Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen ja Moomin by Arabia. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita