Leopard 2 -vaunujen tykki­valmistaja tuplaamassa liike­vaihtonsa parissa vuodessa

Saksalainen Rheinmetall kertoo, että se voisi toimittaa 139 Leopard-taistelupanssarivaunua Ukrainaan.

Saksan puolustusvoimien Leopard 2 A7 -taistelupanssarivaunuja sotaharjoituksissa vuonna 2017.

24.1. 10:41

Saksalainen puolustusvälinekonserni Rheinmetall ennustaa liikevaihtonsa lähes kaksinkertaistuvan parissa vuodessa.

Rheinmetallin toimitusjohtaja Armin Papperger kertoo saksalaisen Stern-lehden haastattelussa, että yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan 11–12 miljardiin euroon vuonna 2025.

Arvio on uutistoimisto Reutersin mukaan enemmän kuin yhtiö linjasi pääomamarkkinapäivässään marraskuussa. Silloin yhtiö arvioi liikevaihdon nousevan 10–11 miljardiin euroon.

Rheinmetall ei ole julkaissut viime vuoden tulosraporttiaan, mutta se arvioi viime vuoden liikevaihdon olleen 6,5 miljardia euroa.

Saksalaisyhtiö valmistaa muun muassa Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen pääasetta, 120 millimetrin tykkiä ja ammuksia siihen sekä vaunun muita järjestelmiä.

Pappergerilta kysyttiin haastattelussa, kuinka paljon Rheinmetall ansaitsee Leopard 2 -vaunuilla. Hän vastasi, että yhtiö tähtää kokonaisuudessaan ainakin 10 prosentin voittoprosenttiin liikevaihdosta ennen veroja.

Rheinmetallin tiedottaja puolestaan kertoi Reutersin mukaan saksalaiselle RND-uutispalvelulle, että yhtiö voisi tarvittaessa toimittaa Ukrainaan yhteensä 139 Leopard-vaunua.

Tiedottajan mukaan Rheinmetall voisi toimittaa 29 Leopard 2A4 -vaunua huhti–toukokuun mennessä ja 22 samaa mallia vuosien 2023 ja 2024 vaihteeseen mennessä.

Yhtiö voisi myös viedä Ukrainaan myös 88 vanhempaa Leopard 1 -vaunua. Tämän mahdollisen toimituksen ajankohtaa tiedottaja ei kommentoinut.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on toistaiseksi ollut haluton sallimaan taistelupanssarivaunujen viennin Ukrainaan Saksasta tai muista Nato-maista.