Sanoma aloittaa muutos­neuvottelut printti­lehtien taitossa

Sanoma Media Finlandin muutosneuvottelujen piirissä on 49 henkilöä. Suunnitelmissa ei ole vähentää henkilöstöä.

Sanoma Media Finlandin painetut uutis- ja liitetuotteet on määrä tulevaisuudessa taittaa uudessa, yhteisessä taittotiimissä.

24.1. 18:10

Media- ja oppimateriaaliyhtiö Sanoma aloittaa muutosneuvottelut Suomessa printtilehtien taittotoiminnassa. Muutoksella ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Muutosneuvottelujen tuloksena Sanoma Media Finlandin painetut uutis- ja liitetuotteet on määrä taittaa uudessa, yhteisessä taittotiimissä.

Suunniteltu muutos koskee Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Pirkanmaan yhteis­toimituksen ja Satakunnan yhteistoimituksen uutis- ja liitetuotteiden printtilehtiä.

Neuvottelujen piirissä on 49 henkilöä. Suunnitelma voi tarkoittaa muutoksia enintään 35 henkilön työsuhteen olennaisiin ehtoihin. Muutoksia voi tulla esimerkiksi työn sisällön painotuksiin, toimenkuviin tai tehtävänimikkeisiin.

Sanoma kertoo tiedotteessaan, että osa nykyisin lehtien taittotöitä tekevistä henkilöistä keskittyisi jatkossa nykyistä enemmän sisältöihin, juttujen tekoon ja visualisointiin koti­toimituksissa. Osa taas siirtyisi uuteen, yhteiseen taittotiimiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita