Finnairin hallitukseen esitetään muutoksia – Johtoon elinkeino­elämän vaikutusvaltaisin nainen

Finnairin hallituksen puheenjohtajaksi on nousemassa hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae, jota on kutsuttu Suomen elinkeinoelämän vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja on vaihtumassa. Sanna Suvanto-Harsaae kuvattuna heinäkuussa 2022.

27.1. 10:44 | Päivitetty 27.1. 11:24

Lentoyhtiö Finnairin hallitukseen puheenjohtaja on vaihtumassa.

Finnair tiedotti perjantaina ehdotuksesta yhtiön uudeksi hallitukseksi. Finnairin nimitystoimikunta ehdottaa, että Finnairin kahdeksanhenkisestä hallituksesta kuusi valittaisiin uudelleen.

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jouko Karvinen sekä finanssineuvos Maija Strandberg ovat Finnairin tiedotteen mukaan ilmoittaneet, että he eivät ole enää maaliskuussa pidettävässä seuraavassa yhtiökokouksessa käytettävissä yhtiön hallitukseen.

Nimitystoimikunta ehdottaa heidän tilalleen finanssineuvos Minna Pajumaata sekä hallitusammattilaista Sanna Suvanto-Harsaaeta, josta ehdotetaan myös hallituksen uutta puheenjohtajaa.

Finnairin hallituksen puheenjohtajaksi ehdotetaan hallitusammattilaista Sanna Suvanto-Harsaaeta.

Hallituksesta pois jäänyt Strandberg ja hänen tilalleen nouseva Pajumaa edustavat valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastoa. Valtio omistaa Finnairista vajaat 56 prosenttia.

Finnairin hallituksen puheenjohtajaksi esitetty Suvanto-Harsaae on kokenut hallitusammattilainen.

Talouselämä listaa vuosittain Suomen elinkeinoelämän vaikutusvaltaisimmat päättäjänaiset. Suvanto-Harsaae on pitänyt listan kärkipaikkaa hallussaan viisi vuotta.

Hän on muun muassa Postin ja muovikonserni Orthexin hallitusten puheenjohtaja, sekä esimerkiksi kiuasyhtiö Harvian hallituksen varapuheenjohtaja.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd) iloitsi perjantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Suomessa on myös naisia valtio-omisteisten yhtiöiden johdossa.

”Pidän tätä valintaa oikein osuvana”, Tuppurainen sanoi.

Myös toisessa valtionyhtiössä Fortumissa on edessä suuri johtomyllerrys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita