Jättipankki Goldman Sachs leikkasi roimasti pääjohtajan palkkiota

David Solomonin 25 miljoonan dollarin palkkiot olivat pienemmät kuin kilpailijoiden pääjohtajilla.

Goldman Sachsin pääjohtaja David Solomon aloitti tehtävässään vuonna 2018.

27.1. 18:54

Amerikkalaispankki Goldman Sachs on leikannut pääjohtajansa David Solomonin palkkiota roimasti.

Solomonin palkat ja palkkiot viime vuodelta olivat kaikkiaan 25 miljoonaa dollaria eli noin 23 miljoonaa euroa. Summa oli 29 prosenttia pienempi kuin edellisvuoden 35 miljoonan dollarin potti, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime vuonna Solomonin peruspalkka oli kaksi miljoonaa dollaria, ja loput olivat erilaisia bonuksia ja osakepalkkioita. Palkkio viime vuodelta oli pienin koko siltä ajalta, kun Solomon on työskennellyt Goldman Sachsissa, eli vuodesta 2018.

Goldman Sachsilla oli haastava viime vuosi. Erityisesti sen kuluttajaliiketoiminta on tahkonnut isoja tappioita jo pitkään. Viime lokakuussa pankki kertoi isosta organisaatiomuutoksesta, jossa sen neljästä yksiköstä jäljelle jää vain kolme.

Aiemmin tammikuussa pankki kertoi aikovansa vähentää noin 3 200 työntekijää. Kaikkiaan kymmeniä tuhansia ihmisiä työllistävä Goldman Sachs aloitti viimeksi isot vähennykset vuonna 2008 sen jälkeen, kun Lehman Brothers -pankki kaatui.

Solomonin viime vuodelta maksettaviin palkkioihin vaikuttavat pankin liiketoiminnan tuotot niin absoluuttisin luvuin kuin kilpailijoihinkin verrattuna.

Jättipankeista JP Morgan ja Morgan Stanley maksoivatkin isommat korvaukset pääjohtajilleen viime vuodelta, kertoo Financial Times. Morgan Stanleyn pääjohtajan James Gormanin palkkio viime vuodelta oli 10 prosenttia edellisvuotta pienempi, eli 31,5 miljoonaa euroa. JP Morganin johtaja Jamie Dimon sai viime vuodelta 34,5 miljoonan dollarin korvaukset, jotka pysyivät ennallaan edellisvuodesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita