DN: Turkin levottomuudet eivät ole vaikuttaneet ruotsalaisten haluun lomailla Turkissa

Ruotsalaisten matkatoimistojen mukaan kesälomien matkavarausmäärissä Ruotsissa ei ole tapahtunut huomattavia muutoksia.

Hotelli Alanyan kaupungissa Turkissa.

30.1. 18:04

Ruotsin vastaiset mielenosoitukset Turkissa eivät ole merkittävästi vaikuttaneet ruotsalaisten haluun lomailla Turkissa, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter (DN).

Levottomuudet saivat Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Suomen ulkoministeriöt lauantaina varoittamaan Turkissa olevia kansalaisia. Maat kehottivat kansalaisiaan välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia Turkissa.

Lue lisää: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska varoittavat kansalaisiaan Turkissa

Ruotsalaiset matkatoimistot kertovat DN:lle, että kesälomien matkavarausmäärissä ei ole tapahtunut huomattavia muutoksia.

Matkatoimistoketju Ticket kertoo, että yhtiön varausmäärät ovat marras–tammikuussa vähentyneet vain hieman verrattuna samaan ajanjaksoon ennen koronapandemiaan. Yhtiö arvioi, että varauksiin on vaikuttanut mielenosoitusten lisäksi taloustilanne.

Myös matkatoimisto Ving kertoo, ettei Turkin-lomien varausten kehityksessä ole tapahtunut hidastumista. Yhtiön mukaan pieni määrä sen asiakkaita on ottanut yhteyttä ja halunnut lisätietoja Turkin tilanteesta.

Kummallakaan matkatoimistolla ei ole tällä hetkellä asiakkaita Turkissa, koska Turkki on ruotsalaisille kesämatkakohde.

Matkatoimistojen mukaan ruotsalaisten haluun kesälomailla Turkissa voi vaikuttaa se, että euroa vastaan halventunut Ruotsin kruunu on edelleen vahva suhteessa Turkin liiraan. Lomailu Turkissa on ruotsalaisille edullisempaa kuin euroalueen lomakohteissa Espanjassa, Italiassa tai Kreikassa.

Lue lisää: Ruotsin kruunu heikkeni ”roska­valuutaksi”, ja se hyödyttää suomalaismatkailijaa

Turkki raivostui Ruotsille, kun tanskalaiselle äärioikeistopoliitikolle Rasmus Paludanille annettiin lupa osoittaa mieltään Turkin Tukholman-suurlähetystön edessä aiemmin tammikuussa.

Turkin Ruotsin-vastaiset mielenosoitukset kohdistuvat erityisesti koraaninpolttamiseen.

Suomen Turkin-suurlähettiläs kertoi sunnuntaina HS:lle, että Suomen edustustoon tai suomalaisiin ole kohdistunut Turkissa minkäänlaista uhkaa tai häirintää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita