Fortumin osake kipusi tammikuussa OP:n asiakkaiden ostetuimpien osakkeiden joukkoon

OP:n tilastojen mukaan sen henkilöasiakkaat ostivat tammikuussa eniten Fortumin, Nokian ja UPM:n osaketta.

Energiayhtiö Fortumin pääkonttori Espoossa.

1.2. 16:20

Energiayhtiö Fortumin osake palasi tammikuussa OP:n asiakkaiden ostetuimmaksi osakkeeksi lähes kahden vuoden tauon jälkeen, kun Fortumin hyvä osinkotuottoennuste houkutteli sijoittajia ostoksille.

OP:n keskiviikkona julkaisemien tilastojen mukaan sen henkilöasiakkaat ostivat tammikuussa eniten Fortumin, Nokian ja UPM:n osaketta.

Osakeostojen kärkipaikalla on Fortum, joka oli OP:n henkilöasiakkaiden kuukauden ostetuin osake edellisen kerran huhtikuussa 2021. Fortumin osakkeen kurssi laski tammikuun aikana 11,1 prosenttia.

”Merkittävä osa laskusta johtui käsityksemme mukaan sähkön markkinahintojen laskusta. Osakekurssin lasku on maltillistanut arvostuskertoimia ja nostanut ennustettua osinkotuottoa”, sanoo Fortumia seuraava OP:n seniorianalyytikko Henri Parkkinen finanssiryhmän tiedotteessa.

Analyytikoiden ennusteista koottu konsensus odottaa Fortumilta noin 0,90 euron osinkoa viime vuoden tilikaudelta. Osinkotuotto kohoaisi Fortumin tiistain päätöskurssilla noin 6,5 prosenttiin.

Fortumin osake laski viime vuonna merkittävästi, kun yhtiön Uniper-riskit konkretisoituvat Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja epäselvä tilanne pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla nosti yhtiön vakuusvaateita. Osake elpyi kuitenkin loppusyksyllä selvästi sen jälkeen, kun Fortumin rahoituksellinen tilanne helpottui.

Tammikuussa OP:n asiakkaita kiinnosti myös Nokia, jota he ostivat toiseksi eniten heti Fortumin jälkeen. Nokia julkaisi 26. tammikuuta osavuosikatsauksensa, jossa se kertoi liikevaihtonsa kasvaneen 11 prosenttia toissa vuoden viimeiseen neljännekseen nähden.

OP:n henkilöasiakkaiden kymmenen ostetuimman osakkeen joukkoon ylsi tammikuussa yksi osake Helsingin pörssin ulkopuolelta. Sähköautoyhtiö Teslan osake oli seitsemänneksi netto-ostetuin osake.

Teslan osake laski viime vuonna merkittävästi osakkeen huippulukemista, mutta osake kävi kaikkien aikojen korkeimman noteerauksen jälkeisessä pohjissa 3. tammikuuta.

”Tammikuun lopulla annettu vuoden 2022 viimeisen neljänneksen vahva tulos sekä vahvat näkymät avittivat yhtiön osakekurssin uuteen liitoon. Teslan osake on noussut jo noin 70 prosenttia sen pohjalukemista”, sanoo OP:n kansainvälisten osakkeiden ja ETF:n asiantuntija Joona Heinola.

Eniten OP:n henkilöasiakkaat myivät arvo-osuustileiltään ja osakesäästötileiltään tammikuussa Outokumpua, Sampoa ja ostotarjouskilpailun kohteena olevaa Caverionia.

OP kertoo, että sen henkilöasiakkaiden osakekauppojen lukumäärä oli tammikuussa lähes samoissa lukemissa kuin joulukuussa. Asiakkaat ostivat osakkeita tammikuussa enemmän kuin myivät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita