Ferrari on epä­todellisessa tilanteessa: Luksusautot suorastaan revitään käsistä

Luksusautoja valmistava Ferrari on kuin ihmeen kaupalla selviytynyt korona­pandemiasta ja komponentti­pulasta menestyjänä.

HS koeajoi Ferrari 296 GTB:n viime vuonna. Auto kuvattiin Laukon kartanon maisemissa.

2.2. 17:12

Luksusautovalmistaja Ferrarista on kuoriutumassa käsittämätön menestystarina, vaikka koko autoala kipuilee toimitusvaikeuksien kanssa.

Ferrari ennustaa, että sen käyttökate nousee yli 2,1 miljardin euron. Viime vuonna se oli noin 1,7 miljardia euroa. Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

”Nämä luvut muodostavat pohjan meidän entistäkin vahvemmalle vuodelle 2023, jota kiihdyttää tuotteidemme jatkuvasti kova maailmanlaajuinen kysyntä”, sanoo toimitusjohtaja Benedetto Vigna uutistoimisto Reutersin mukaan.

Liikevaihto saattaa kivuta tänä vuonna noin 5,7 miljardiin euroon, yhtiö ennustaa. Menestys on yllättänyt myös analyytikot.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Ferrari on voinut jopa nostaa joidenkin autojensa hintoja. Siitä huolimatta sillä on riittänyt varakkaita asiakkaita, joita inflaatio ja korot eivät paljoa paina.

Automerkin yksi keihäänkärjistä on uusi Purosangue-malli. Neliovista autoa on kuvailtu katumaasturin ja urheiluauton sekoitukseksi.

”Purosanguen tilausmäärät ovat olleet epätavallisen suuria ylittäen kaikki odotukset”, Vigna kommentoi uutistoimistojen mukaan.

Syksyllä Ferrari joutui keskeyttämään Purosanguen tilausten vastaanoton, koska kysyntä oli Reutersin mukaan liian suurta. Autojen jonotuslistat venyivät kahden vuoden mittaisiksi.

Se on poikkeuksellista autolle, jonka lähtöhinta on Italiassa 390 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita