Sähköautoja myytiin tammikuussa ennätyksellisen paljon

Täyssähköautoja ensirekisteröitiin tammikuussa ennätysmäärä. Edellinen ennätys oli peräisin joulukuulta, jolloin sähköautoja ensirekisteröitiin 1843 kappaletta.

Uusien henkilöautojen kauppa pysyi tammikuussa hitaana, mutta sähköautoja myytiin vilkkaasti.

6.2. 10:09

Tammikuussa myytiin ennätysmäärä uusia sähköautoja, selviää Tilastokeskuksen tiedoista.

Uusia sähkökäyttöisiä henkilöautoja rekisteröitiin 1 862 eli määrä lähes kaksinkertaistui vuoden takaisesta. Autoista 47 prosenttia eli lähes puolet rekisteröitiin Uudellemaalle.

Täyssähköautoja ensirekisteröitiin tammikuussa ennätysmäärä. Edellinen ennätys oli peräisin joulukuulta, jolloin sähköautoja ensirekisteröitiin 1843 kappaletta.

Täyssähköautojen osuus ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli tammikuussa 26 prosenttia. Se on historian toiseksi suurin lukema. Joulukuussa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä oli lähes 30 prosenttia.

Uusia sähköautoja on myyty nyt diesel-autoja enemmän yhtäjaksoisesti syyskuusta 2021 saakka.

Ladattavia hybridejä puolestaan oli 18 prosenttia tammikuussa rekisteröidyistä henkilöautoista.

Kokonaisuudessaan uusien henkilöautojen kauppa pysyi tammikuussa rauhallisena. Tammikuussa rekisteröitiin 7 175 uutta henkilöautoa, mikä oli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kauppa kuitenkin piristyi hiukan joulukuusta, jolloin henkilöautoja ensirekisteröitiin vain hieman alle 6 200.

Pakettiautojen ensirekisteröinnit vähenivät tammikuussa 15 prosenttia vuoden takaisesta. Sen sijaan kuorma-autoissa ensirekisteröintien määrä kasvoi seitsemän prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita