Odotettu Cybertruck vilahti liikenteessä – Somessa hoksattiin yksityiskohta peilissä

Futuristinen Cybertruck alkaa lähestyä lopullista muotoaan, ja auto on Elon Muskin mukaan ”uskomaton”.

Tesla-yhtiön promootiokuva Cybertruckista.

6.2. 12:44

Teslan futuristisesta Cybertruck-autosta on nähty vilaus tien päällä Yhdysvalloissa, mikä enteilee automallin olevan pian lopullisessa muodossaan.

Sosiaaliseen mediaan vuotaneesta kuvasta ja videosta ilmenee, kuinka kulmikasta pickupia testattiin yhtiön päämajan luona Kalifornian Palo Altossa. Asiasta kertoo muun muassa brittiläinen autojen myyntisivusto Carwow.

Erikoinen auto on myöhästynyt jo monta kertaa. Se esiteltiin alun perin jo vuonna 2019.

Viime syksynä arvioitiin, että sarjatuotanto alkaisi tänä vuonna. Uutistoimisto Reutersin mukaan yhtiö täydensi tammikuussa, että sarjatuotanto siirtyy ensi vuoteen. Optimistisimmissa arvioissa jonkin verran autoja saadaan toimitettua jo tämän vuoden lopulla.

Pitkän odotuksen takia jokainen tiedonjyvä autosta on levinnyt verkossa kulovalkean tavoin.

Nyt automediat ja someyleisö panivat merkille, että autossa oli kulmikkaat sivupeilit. Autoon on aiemmin hahmoteltu perinteisiä isoja peilejä sekä peilit korvaavia kameroita.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kommentoi perjantaina Twitterissä, että havaittu auto on ”hyvin lähellä lopullista tuotantoversiota.”

Hänen mukaansa peilit ovat irrotettavia.

Viime keskiviikkona Musk myös tviittasi, että on tutustunut auton tuoreimpaan versioon ja kuvaili sitä ”uskomattomaksi”.

Tarkempaa tietoa auton sarjatuotannosta odotetaan tulevan maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Tuolloin Tesla järjestää sijoittajille tilaisuuden Texasin tehtaallaan.

Auto on kiinnostanut kuluttajia, sillä sen voi ennakkovarata Yhdysvalloissa sadalla dollarilla eli noin 93 eurolla. Suomessa se ei onnistu, ainakaan enää. Tällä hetkellä suomenkielisillä sivuilla kiinnostuneet voivat ainoastaan tilata uutiskirjeen.

Halvimmillaan auton saa ennakkotietojen mukaan 40 000 dollarilla eli noin 37 000 eurolla.

Lue myös: Helsinkiläismies tilasi Teslan kohutun Cybertruckin, vaikka ei ole edes kiinnostunut sähköautoista

Lue lisää: Tesla julkaisi taas vahvan tuloksen, mutta yhtiön markkina-asema ja kannattavuus ovat uhattuina

Lue lisää: Tesla ylitti odotukset ennätyksellisellä tuloksellaan – Musk: Kysyntää on tuplasti tuotantoon nähden

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita