Fiskars lomauttaa liki 300 työntekijää Suomessa ylisuurten varastojen vuoksi

Fiskarsin mukaan tehtailla Billnäsissä ja Sorsakoskella täytyy sopeuttaa tuotantokapasiteettia tilapäisesti, koska varastot ovat niin suuret.

Fiskarsin teräskattiloita designtuoteyhtiö Fiskars Groupin uudessa pääkonttorissa Espoossa 1. helmikuuta 2023.

6.2. 16:20

Designtuoteyhtiö Fiskars on saanut tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut päätökseen tehtaillaan Billnäsissä ja Sorsakoskella.

Neuvottelujen tuloksena määräaikaiset lomautukset koskevat Billnäsissä 210:tä henkilöä ja Sorsakoskella 78:aa henkilöä. Yhtiön mukaan lomautukset ovat työntekijää kohden enintään 90 kalenteripäivää. Lomautukset toteutetaan tänä vuonna helmikuusta alkaen.

Fiskars Group ilmoitti tammikuussa suunnittelevansa organisaatiomuutoksia kasvua kiihdyttääkseen. Maailmanlaajuisesti Fiskars kertoi muutosten johtavan noin 100 työtehtävän nettovähennykseen. Fiskarsilla on maailmanlaajuisesti 7 000 työntekijää.

Samalla Fiskars kertoi suunnittelevansa tuotantokapasiteettinsa tilapäistä sopeuttamista kahdessa Suomen-tehtaassaan, Billnäsissä ja Sorsakoskella. Tuotantokapasiteetin tilapäinen sopeuttamistarve johtuu Fiskarsin mukaan yhtiön suurista varastoista.

Tammikuussa kerrottiin, että Fiskars on suurilla varastoillaan pystynyt välttämään tuotteiden saatavuushaasteet maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmista huolimatta, mutta tämä on heikentänyt yrityksen kassavirtaa.

Billnäsin-tehtaalla valmistetaan muun muassa saksia ja kirveitä, Sorsakoskella taas pannuja ja kattiloita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita