Kilpajuoksu kiihtyy: Microsoftin Bing-haku­koneen kanssa voi nyt jutustella

Microsoft tuo Chat GPT:n väljähtyneeseen Bing-hakukoneeseen vain päivä sen jälkeen, kun Google julkisti oman keskustelevan Bard-tekoälynsä.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella uskoo, että alkamassa on verkkohakujen uusi aikakausi.

7.2. 22:20

Teknologiayhtiö Microsoft kertoi tiistaina odotetuista uudistuksista, joita se tekee melkein tyystin unhoon jääneeseen Bing-hakukoneeseen.

Palveluun on tulossa mukaan Chat GPT -keskustelubotin kaltainen ominaisuus, joka on ensi alkuun saatavilla rajoitettuun kokeiluun hakukoneen käyttäjille Edge-selaimella. Bingin uudistuksista liikkui tietoja jo vuodenvaihteessa.

Microsoft piti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa esiintyi myös Open AI -yhtiön toimitusjohtaja Sam Altman. Hän kertoi Microsoftin hyödyntävän Open AI:n GPT-teknologiaa osissa julkistettuja uusia ominaisuuksia.

Aluksi Bingin keskustelevaa ominaisuutta voi kokeilla rajoitetusti tietokoneen työpöytänäkymässä. Mobiiliversio Bingistä on tulossa myöhemmin.

Hakukoneen uusi käyttöliittymä ei näy vielä kaikille, mutta keskusteluominaisuuden luvataan tulevan laajempaan käyttöön lähiviikkoina.

Bingin kanssa voi jatkossa keskustella ja siltä voi kysyä tarkentavia kysymyksiä hakutulosten ohessa. Amerikkalaiskanava CNBC kertoo, että Bingiä voi esimerkiksi pyytää tekemään matkasuunnitelman ja sen jälkeen arvioimaan vielä kyseisen matkan kustannukset.

”Verkkohaun uusi aikakausi on käsillä, kisa alkaa tänään”, sanoi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella tiedotustilaisuudessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Microsoftin Bing on ollut pitkään kaukana jäljessä hakukoneiden ykköstä eli Googlea.

Google julkistikin maanantaina oman keskustelevan tekoälynsä nimeltään Bard. Palvelu vaikuttaa tällä haavaa samankaltaiselta kuin Open AI:n kehittämä Chat GPT, joka on jo ehtinyt villitä ihmisiä ympäri maailmaa.

Myös Googlen Bard on kielimalliin pohjautuva palvelu, joka tuottaa uutta tekstiä ja esimerkiksi vastailee kysymyksiin.

Google kertoi myös lisäävänsä hakukoneeseensa uusia tekoälyominaisuuksia, jotka voivat yhtiön mukaan esimerkiksi ”auttaa yhdistelemään vastausta monimutkaiseen kysymykseen, johon ei ole yhtä helppoa vastausta”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita