Rovion tulos laski reippaasti, Angry Birds Dream Blast -pelin toinen vuosipuolisko oli ”upea”

Rovion kertoo, että mobiilipelimarkkinat osoittivat vakautumisen merkkejä vuoden loppupuolella.

Peliyhtiö Rovio on tunnettu Angry Birds -mobiilipeleistä.

9.2. 10:30

Peliyhtiö Rovio Entertainmentin tulos laski selvästi viime vuoden neljännellä neljänneksellä vuoden takaisesta. Myös liikevaihto pieneni vuotta aiemmasta, kun mobiilipelien markkinat laskivat viime vuonna ensimmäistä kertaa koskaan edelliseen vuoteen verrattuna.

Rovion toimitusjohtaja Alex Pelletier-Normand sanoo, että mobiilipelimarkkinat osoittivat vakautumisen merkkejä vuoden loppupuolella. Maailmanlaajuiset markkinat laskivat viimeisellä neljänneksellä prosentin edelliseen neljännekseen nähden, kun taas Yhdysvalloissa markkinat kasvoivat kaksi prosenttia.

”Viiden peräkkäisen laskuneljänneksen jälkeen oli rohkaisevaa nähdä Yhdysvaltojen markkinoiden kääntyvän pieneen kasvuun. Lähiajan kehitys on kuitenkin edelleen epävarmaa”, Pelletier-Normand sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

Rovion liiketulos oli loka–joulukuussa 2,0 miljoonaan euroa, kun edellisvuoden vastaavana ajanjaksona tulos ennen veroja oli 8,1 miljoonaa euroa. Laskua oli 75 prosenttia.

Oikaistu liiketulos heikkeni 55 prosenttia 5,9 miljoonaan euroon. Merkittävin oikaisu, 4,6 miljoonaa euroa, liittyi Yhdysvaltojen New Mexicon osavaltion kanteen sovinto- ja oikeudenkäyntikuluihin.

Rovion liikevaihto pieneni loka–joulukuussa 2,5 prosenttia 76,9 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 78,9 miljoonasta eurosta. Valuuttakurssien muutokset huomioiva vertailukelpoinen liikevaihto laski kymmenen prosenttia.

Pelien liikevaihto laski lähes kolme prosenttia 74,4 miljoonaan euroon, kun taas pelejä pienemmän brändilisensoinnin liikevaihto kasvoi yli viisi prosenttia.

Rovio kertoo, että sen toiseksi suurimman pelin Angry Birds Dream Blastin bruttomyynti kasvoi kolmanneksen uuteen ennätykseen 21,6 miljoonaan euroon.

Rovion käyttäjähankintainvestoinnit kasvoivat 23,3 miljoonaan euroon eli lähes kolmannekseen pelien liikevaihdosta. Yli puolet investoinneista kohdistettiin kasvupeleihin eli peleihin Angry Birds Dream Blast ja Angry Birds Journey.

”Investoinnit yhdistettyinä vahvempaan fokukseemme live-pelejä kohtaan ovat alkaneet tuottaa tulosta: Dream Blastin toinen vuosipuolisko oli upea. Seuraavaksi pyrimme levittämään näitä oppeja ja toistamaan menestyksen muiden live-kärkipeliemme kohdalla”, Pelletier-Normand sanoo.

Israelilainen peliyhtiö Playtika teki tammikuussa ostotarjouksen Rovion ostamiseksi runsaalla 680 miljoonalla eurolla.

Rovio kertoi maanantaina, että se aloittaa strategisen selvityksen ja keskustelut ostotarjouksista ”eräiden tahojen” kanssa. Näihin tahoihin kuuluu Playtika.

Tulostiedotteessaan yhtiö ei kommentoinut ostotarjousta lainkaan. Maanantaina sekä Nordea että analyysiyhtiö Inderes arvioivat, että Playtikaa todennäköisempiä ostajia Roviolle voisivat lopulta olla esimerkiksi Disney tai Netflix.

Rovio odottaa, että sen vertailukelpoinen liikevaihto ja oikaistu liiketulos pysyvät tänä vuonna viime vuoden tasolla. Viime vuonna Rovion oikaistu liiketulos oli 39,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön hallitus esittää viime vuodelta 0,13 euron osinkoa osaketta kohden. Se on sentin enemmän kun osakekohtainen osinko vuodelta 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita