Pakkaus­valmistaja Huhtamäen tulos ei tuonut yllätyksiä

Huhtamäen liikevaihto ja tulos paranivat loka–joulukuussa edellisvuodesta.

Huhtamäen tehdas Hämeenlinnassa.

9.2. 17:00

Pakkausvalmistaja Huhtamäen liikevaihto kasvoi loka–joulukuussa 1,1 miljardiin euroon edellisvuoden vastaavan ajan 999 miljoonasta eurosta.

Myös yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi 93 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli ollut 82 miljoonaa euroa.

”Vuoden viimeisellä vuosi­neljänneksellä kehityksemme jatkui pitkälti edellisten vuosineljännesten kaltaisena ja niin liikevaihtomme kuin tuloksemme kasvoivat hyvin”, sanoo Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé tuloskatsauksessa.

Vara Researchin kokoamassa konsensus­ennusteessa odotettiin 1,13 miljardin euron liikevaihtoa ja 93,7 miljoonan euron oikaistua liikevoittoa.

Héaulmén mukaan yhtiön vapaan kassavirran tilanne koheni.

”Vapaa kassavirta oli 71,3 miljoonaa euroa, mikä on merkittävä parannus edellisiin neljänneksiin ja viime vuoteen verrattuna.”

Tämän vuoden näkymistä Huhtamäki toteaa sen verran, että yhtiö odottaa konsernin toiminta­edellytysten olevan myös jatkossa suhteellisen vakaat. Vakautta tuo monipuolinen tuotevalikoima. Konsernin taloudellinen asema on hyvä, mikä yhtiön mukaan ”mahdollistaa kannattavien pitkän aikavälin kasvu­mahdollisuuksien hyödyntämisen”.

”Meillä on erittäin vankka ydinliiketoiminta, jonka taustalla on kasvava markkina ja kasvumahdollisuuksia. Toimintamme laajuus, teknologiakykymme ja asiakkaidemme innovaatiokumppanuudet tarjoavat meille mahdollisuuden ottaa johtavan roolin kestävien pakkausratkaisujen suunnittelussa”, Héaulmé sanoo.

Yhtiön hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että osinkoa jaetaan yksi euro osaketta kohden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita