Suomalainen krypto­pörssi Local Bitcoins lopettaa toimintansa

Local Bitcoins kehottaa asiakkaita nostamaan varansa lompakoistaan.

Suomalainen kryptoalusta Local Bitcoins lopettaa toimintansa.

10.2. 18:15

Suomalainen kryptopörssi Local Bitcoins lopettaa toimintansa. Yritys kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Palvelu kehottaa asiakkaita nostamaan varansa ja bitcoininsa Local Bitcoins -lompakoistaan. Tiedotteen mukaan asiakkailla on kuitenkin 12 kuukautta aikaa nostaa varat.

Local Bitcoinsin mukaan toiminnan lopettamisen taustalla on ”erittäin kylmä kryptotalvi”, eli kryptomarkkinoiden alamäki.

Yritys kertoo lopettaneensa uusien käyttäjien rekisteröinnin torstaina. Sen mukaan kaikki kaupankäynti alustalla päättyy 16. helmikuuta, jonka jälkeen asiakkaat voivat vain nostaa varojaan.

Helsingistä käsin toimiva Local Bitcoins on perustettu vuonna 2012. Local Bitcoins kertoi vuonna 2020, että sen suurimmat markkinat olivat tuolloin Venäjä, Venezuela ja Kolumbia.

Palvelu on tullut esiin myös Bitzlato-kryptopörssiin linkittyvässä rikosvyyhdissä. Yhdysvaltojen oikeusministeriön mukaan Local Bitcoins on ollut yksi niistä yhtiöistä, joilla oli yhteys Bitzlatoon.

Local Bitcoinsista kerrotaan Ylelle, ettei palvelu ole osallisena Bitzlatoon kohdistuvassa rikostutkinnassa eikä sulkemisella ole mitään tekemistä tutkinnan kanssa.

Bitzlaton epäillään avittaneen rikollisesti saatujen varojen pesemisessä ja perinteisiksi valuutoiksi eli fiat-rahaksi muuntamisessa.

Hongkongiin rekisteröidyllä kryptovaluuttapörssillä on ollut toimintaa ympäri maailmaa. Kauppapaikan väärinkäytöksiä on tutkittu Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita