Keskipohjanmaa: Lintilä pysyy kannassaan Whatsapp-tilinsä kaappaamisesta

”Paljon vähemmällähän minä olisin päässyt, jos olisin sanonut, että ’joo olen vahingossa lähettänyt’”, Lintilä sanoi tupaillassa Vetelissä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä uskoo yhä, että hänen Whatsapp-tililleen on murtauduttu.

12.2. 9:57

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) on yhä vakuuttunut, että hän itse ei ole vahingossa tai muutenkaan lähettänyt kohua aiheuttanutta Whatsapp-viestiä.

Lintilä kommentoi asiaa Keskipohjanmaa-lehdelle lauantaina keskustan tupaillassa Vetelissä. Lehden toimittaja pyysi Lintilää kommentoimaan HS:n kehitysjohtajan kirjoitusta, jossa epäiltiin tilin kaappausteorian paikkansapitävyyttä.

”Tiedän, että en ole itse lähettänyt [viestiä], koska olen ollut siihen aikaan kiinni. Paljon vähemmällähän minä olisin päässyt, jos olisin sanonut, että ’joo olen vahingossa lähettänyt’. Mutta silloin olisi jäänyt tarkistamatta tietoturvapuoli, joka on tässä aika tärkeä”, Lintilä sanoi lehdelle.

Kohu syntyi, kun Lintilä kertoi perjantaina työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä seminaarissa, että joku oli ”napannut” hänen Whatsapp-tilinsä edellisenä iltana ja lähettänyt sieltä ”mielenkiintoisia” viestejä.

Myöhemmin selvisi, että Lintilän tililtä oli lähtenyt torstai-iltana keskustapoliitikkojen viestiryhmään meemiviesti, jossa pilailtiin pääministeri Sanna Marinin (sd) ja kansanedustaja Matias Mäkysen (sd) kustannuksella.

Helsingin Sanomien kehitysjohtaja Esa Mäkinen epäili lauantaina kirjoituksessaan tilin kaappausteorian paikkansapitävyyttä. Mäkinen piti epätodennäköisenä, että hakkerit näkisivät tilin kaappaamisen vaivan vain lähettääkseen yhden meemiviestin Lintilän omille puoluetovereille.

Todennäköisimpänä selityksenä tapahtumille Mäkinen piti sitä, että viestin lähetti Lintilä itse tai joku hänen avustajistaan, jolla on pääsy ministerin Whatsapp-tilille.

Lue lisää: Moni asia ministeri Lintilän puhelin­tarinassa ei täsmää

Lintilän avustajat eivät vastanneet lauantaina HS:n haastattelupyyntöön.

Lintilä kertoi perjantaina HS:lle, että eduskunnalta saatu puhelin oli hänen mukanaan torstaina, mutta ei esillä viestin lähettämisen aikaan. Keskipohjanmaalle Lintilä sanoi, ettei kellään muulla ole pääsyä hänen Whatsapp-tililleen.

Lintilä luovutti puhelimensa perjantaina eduskunnan tietoturva-asiantuntijoille mahdollisen tietomurron selvittämistä varten.

Oikaisu klo 14.00: Toisin kuin artikkelissa aiemmin luki, puhelin oli Lintilän mukana torstai-iltana, ei kuitenkaan esillä.